Advocaten prins Andrew: Virginia Guiffre is een ‘geldhongerig sekskatje’

0

Prins Andrew’s pogingen om de door Virginia Guiffre aangespannen rechtszaak omdat hij haar als 17-jarige misbruikt zou hebben te laten seponeren maakt dat zijn advocaten Virginia nu betitelen als een ‘geldhongerig sekskatje’.

Virginia Guiffre zegt dat zij als minderjarige door de inmiddels overleden zakenman Jeffrey Epstein werd gedwongen seks te hebben met vrienden van hem, onder wie prins Andrew. Ze beweert ook dat Andrew wist dat zij op dat moment zeventien jaar oud was. De nu 61-jarige Andrew heeft de beschuldigingen altijd ontkend.


Advocaat Brettler van kantoor firma Lavely en Singer heeft een 36 pagina’s tellend document ingediend bij de rechtbank om zijn vraag de zaak te seponeren te ondersteunen. “Al meer dan tien jaar heeft Giuffre geprofiteerd van haar aantijgingen tegen Epstein en anderen door verhalen en foto’s aan de pers te verkopen en geheime overeenkomsten aan te gaan met haar vermeende misbruikers. De meeste mensen konden alleen maar dromen van de sommen geld die Giuffre in de loop der jaren voor zichzelf heeft verdiend.”

De juristen vinden dat de hertog daarom alleen al niet vervolgd moet worden, omdat het in strijd zou zijn met een schikking waar Virginia Giuffre die zij in 2009 trof met de inmiddels overleden miljardair Epstein. Daarin gting zij akkoord om af te zien van verdere claims tegen Epstein en mensen om hem heen. Volgens CNN, dat het dossier heeft ingezien, zegt het team rond Andrew nu dat het niet langer gerechtvaardigd is om hem voor de rechter te dagen.


Onder het kopje “Giuffre’s rol in Epstein’s criminele onderneming”, zegt Andrews advocaat dat Guiffre  ervan werd beschuldigd jonge meisjes voor Epstein te hebben gerekruteerd in ruil voor geld. Ze was “langzaam op de ladder aan het klimmen” van zijn sekshandeloperatie zo valt er te lezen. De advocaat citeerde haar ook dat ze goed werd betaald door Epstein omdat ze “hem seks zou geven wanneer hij het wilde”.

Eerder deze week was de rechtbank in New York nog volop bezig met de zaak. Een Amerikaanse rechter oordeelde dat Andrew op 14 juli volgend jaar onder ede een verklaring moet hebben afgelegd over de zaak.