Advocaten met wie De Vries kroongetuige bijstaat op bezoek in ziekenhuis: ‘Daar praten we tegen Peter, maar hij praat natuurlijk niet terug’

0

Advocaten Peter Schouten en Onno de Jong met wie Peter R. de Vries kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces bijstaat hebben de misdaadverslaggever opgezocht in het ziekenhuis. “Daar praten we tegen Peter, maar hij praat natuurlijk niet terug. Het is gewoon heel erg hard”, zegt Schouten.

Nabil B. is kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Mede dankzij zijn verklaringen kwam de zaak rond hoofdverdachte Ridouan Taghi aan het licht.


Peter Schouten en Onno de Jong zijn, onder strikte beveiliging, langs geweest in de studio van RTL Boulevard om hun steun te betuigen na de aanslag op Peter R. de Vries. De advocaten legden ook een bloemetje bij de bloemenzee op de Lange Leidsedwarsstraat, als symbool van hoop.

De advocaten van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces zijn alleen maar bezig met Peter R. de Vries. Dat zei Peter Schouten mede namens Onno de Jong tegen persbureau ANP. “Onno en ik zijn niet aan het werk, we zijn alleen bezig met onze vriend. Maandag gaan we weer werken.”


Er is nog geen nieuws over de toestand van Peter R. de Vries. Dat maakte Luuk Ikink bekend bij RTL Boulevard na contact met de familie. “Er zijn geen ontwikkelingen.”

Rapper Delano G. en de Pool Kamil E. die worden verdacht van poging moord in vereniging op Peter R. de Vries blijven twee weken langer vast zitten. De rechter-commissaris heeft ze vanmiddag in bewaring gesteld.

De 21-jarige Delano G. uit Rotterdam en de 35-jarige Kamil E. it Maurik werden afgelopen dinsdagavond enkele uren na de moordaanslag in een auto op de A4 werden aangehouden. Beide verdachten zitten in beperkingen en mogen dus alleen contact hebben met hun advocaat.

Het opsporingsonderzoek gaat voort. Omdat de verdachten in beperkingen zitten, is het Openbaar Ministerie terughoudend met het geven van informatie over dit onderzoek.