Advocaat van neef Quincy Promes: ‘Het mes is door de knieschijf gegaan, waardoor mijn cliënt zijn been niet meer kan strekken’

0

De Russische krant Championat pakt uit met nieuws over de strafzaak rond voormalig Ajacied Quincy Promes. De huidig speler van Spartak Moskou wordt door de Nederlandse justitie  beschuldigd van het steken van zijn neef. Yehudi Moszkowicz, advocaat van de neef van Promes, spreekt in een interview met de Russische krant over “een serieuze zaak”. “Het mes is door de knieschijf gegaan, waardoor mijn cliënt zijn been niet meer kan strekken. Met een operatie is zijn knieschijf gereconstrueerd en nu zit er een enorm litteken. Door wat er is gebeurd, kan mijn cliënt – hij legt vloeren en gebruikt dus veel zijn knieën – niet meer hetzelfde werk uitoefenen.”

In het interview spreekt Yehudi Moszkowicz niet alleen over het steekincident, maar ook over de afspraken tussen Ajax en Spartak Moskou en de beslaglegging namens de neef van Promes’ villa in Utrecht.


Promes wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Eind juli gaf de aanvaller een groot familiefeest in een loods van zijn bedrijf in Abcoude. Daar kreeg hij ruzie met zijn neef, die volgens meerdere getuigen, door de voetballer zou zijn gestoken. De neef hield blijvend letsel over aan de steekpartij. Promes werd maanden later, op zondagochtend 13 december 2020, gearresteerd en zat twee dagen vast. De voetballer is nog altijd verdachte.

“Volgens mijn cliënt was het als een donderslag bij heldere hemel. Er was een feestje, ze maakten foto’s en opeens sloeg de sfeer om en volgde die noodlottige klap”, vertelt Moszkowicz aan Championat. “Er wordt gesuggereerd dat mijn cliënt vele jaren geleden iets had gestolen van Promes’ moeder, maar dat is onzin. Waarom zou hij dan uitgenodigd worden op het feest? Het wordt interessant als Promes in het openbaar gaat spreken. Dan zullen we zijn versie horen.”


Dat Pores pas maanden later werd ingerekend heeft volgens Moszkowicz een reden. “Ze zijn familie. Mijn cliënt is erg trots op het succes van Promes, net als de andere familieleden. Ondanks de daad van Promes, wilde hij zijn carrière niet verpesten. Mijn cliënt is nooit zelf naar de politie gestapt.”

 

Share.