Advocaat Maradona eist onderzoek: ‘Twaalf uur keek niemand zorgpersoneel om naar mijn vriend’

0

Matías Morla, de advocaat van Diego Maradona, heeft in een persbericht hard uitgehaald naar het verplegend personeel dat Pluisje de laatste zorgen toediende. Of liever, moest toedienen. Morla eist dan ook een onderzoek.

“Vandaag is een dag van diepe pijn, verdriet en reflectie”, zo begint Morla zijn boodschap. “Ik voel in mijn hart het heengaan van een vriend die ik tot de laatste van zijn dagen eerde met mijn loyaliteit en gezelschap. Ik heb persoonlijk afscheid van hem genomen, hopelijk wordt de wake een intiem en vertrouwelijk moment.”


Waarna advocaat Morla zijn versie geeft over hoe de laatste uren van Maradona zijn verlopen. “Het is onverklaarbaar dat er gedurende twaalf uur niemand van het verzorgend personeel omkeek naar mijn vriend. En de ziekenwagen deed er meer dan een halfuur over om ter plaatse te komen, een CRIMINELE IDIOTIE. Dit kan ik niet zomaar laten passeren en ik zal er dan ook op toezien dat alles tot in de puntjes onderzocht zal worden. Zoals Diego me zei: ‘Jij bent mijn soldaat, handel zonder genade.’”

“Om Diego te definiëren op dit moment van verlatenheid en pijn: hij was een goeie gast, de beste voetballer in de geschiedenis van het voetbal en een eerlijk persoon. Rust in vrede, broer.”


Maradona overleed woensdag op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval. Donderdag volgde er een wake in het Casa Rosada, het presidentieel paleis in de hoofdstad waar in de vroege ochtend vrienden en familie arriveerden. Buiten verzamelden zich duizenden fans van de voetballer die zijn land in 1986 de wereldtitel bezorgde. In Argentinië geldt de wake als het eerbetoon aan de overledene die meestal nog op dezelfde dag wordt begraven.

De Argentijnse voetbalvedette Diego Maradona wordt begravenop de begraafplaats Jardin de Paz, in een buitenwijk van Buenos Aires. Daar zijn ook de graven van zijn ouders.