Advocaat hint dat Jos Brech seks met dode Nicky Verstappen heeft gehad

0

Advocaat Gerard Roethof hint op necrofilie door Jos Brech op lichaam Nicky Verstappen. In zijn pleidooi suggereerde de advocaat van Jos Brech in de rechtbank in Maastricht dat de sporen op de onderbroek van Nicky Verstappen die wijzen naar Brech ook na de dood van het 11-jarige jongetje kunnen zijn achtergelaten.

De advocaat sluit necrofilie door Brech daarmee niet uit. “Als de sporen op de onderbroek wel contact met Brech aantonen, zegt dat nog niets. Het klinkt luguber, maar necrofilie is ook mogelijk. Dat toont niet aan dat er sprake is van misbruik bij leven”, zei Roethof. In tegenstelling tot veel andere landen is necrofilie, een seksuele voorkeur voor het bedrijven van seks met een lijk, in Nederland niet strafbaar.


Omdat onduidelijk is of Nicky Verstappen in 1998 misbruikt en gedood is, moet Jos Brech worden vrijgesproken vindt Roethof. Die zet ook grote vraagtekens bij het dna-bewijs: de sporen kunnen er terechtgekomen zijn door slordig werken.

: Je kunt niets met deze sporen, het gevaar op vervuiling is te groot, dna kàn zijn doorgelekt. Disaster op disaster (ramp op ramp, red) werd hier gestapeld. Ik vind het niet onbegrijpelijk dat u dit alles verdacht vind, maar: kan je hier iets mee in het kader van wettig en overtuigend bewijs? Nee, niet op de manier zoals het hier gaat”, zei Roethof ook in de loop van de middag.


Roethof vraagt dan ook vrijspraak voor Brech. Ook al omdat talloze deskundigen bogen over de sporen op Nicky Verstappens lichaam, om te bepalen of hij nu echt misbruikt en omgebracht is. “Zoveel deskundigen zie je alleen in zaken waar twijfels zijn.” Roethof waarschuwde rechtbank ook. “Je mag niet het risico nemen een onschuldige te veroordelen.”