Advocaat ALI B: ‘Hij zal bij iedere straf hoger beroep aantekenen’

0

Ali B en Ellen ten Damme in het programma Ali B en de Muziekkaravaan. Ten Damme zegt verkracht te zijn door de rapper.

Ali B zal hoger beroep aantekenen als hij wordt veroordeeld. De rapper stond de afgelopen dagen terecht in de rechtbank van Haarlem voor vier zedenfeiten met drie vrouwen en hoorde vrijdag drie jaar cel tegen zich eisen.


Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag een celstraf van drie jaar voor Ali B. Volgens zijn raadsman Swier was hij en zijn client Ali B voorbereid op een eis tot een gevangenisstraf. De advocaat meende dat de eis van drie jaar cel nog ‘wel meeviel’. Er is echter geen sprake van opluchting, vertelde Swier inde talkshow van Renze Klamer. ‘Nee helemaal niet, want Ali ontkent alle feiten. Eerlijk gezegd had het niet zoveel uitgemaakt of het nou zes maanden of zes jaar was geweest. Bij iedere straf zal hij hoger beroep aantekenen’, aldus Swier.

Vrijdag 12 juli om 13.00 uur hoort Ali B of de rechtbank hem vrijspreekt of veroordeeld. De rapper stond terecht voor van vier zedenfeiten met drie vrouwen, Naomi, voormalig The Voice-deelneemster Jill Helena en zangeres Ellen ten Damme. Hij wordt beschuldigd van twee verkrachtingen en twee aanrandingen. De rapper ontkent alles. “In 40 jaar heb ik nog nooit, direct of indirect, van een vrouw gehoord dat ik iets tegen haar wil in deed. Hoezo is er dan niet een keer eerder iets over mij gezegd?”