Adviseurs ex-verloofde Shima doen aangifte tegen Johnny de Mol en zijn vader (maar niet wegens mishandeling…)

0

(Beeld: NPO/Facebook Kisha)

De juridisch adviseurs van Shima Kaes, de ex-verloofde van Johnny de Mol, kondigden afgelopen maandag aan Johnny de Mol te gaan vervolgen in Nederland, Spanje en Mexico wegens mishandeling. De aangiftes liggen blijkbaar nog even op de plank, de adviseurs van de Perzische Shima hebben nu wel aangifte gedaan tegen de presentator en zijn vader John. Volgens die adviseurs, Karim Aachboun en Ad Aerts, hebben vader en zoon De Mol een valse aangifte tegen hen gedaan.


Volgens Aachboun hebben John en Johnny de Mol ‘willens en wetens’ aangifte gedaan tegen hem en zijn collega Aerts van een feit dat niet is gepleegd. Vorige week deed advocaat Plasman namens vader en zoon de Mol aangifte wegens poging tot afdreiging, een vorm van afpersing waarbij geen gebruik wordt gemaakt van geweld. De afdreiging zou hebben plaatsgevonden via een brief die afgelopen september, aangetekend, werd bezorgd bij Johnny, zijn vader en zijn moeder Willeke Alberti.

Aachboun stelt dat in die brief van afdreiging geen sprake is. ‘In de betreffende brief wordt nergens expliciet of impliciet gesproken over geld’, schrijven de adviseurs. Ook wordt ontkend dat onder meer is gedreigd ‘een geheim openbaar’ te maken en ‘audio- en beeldmateriaal te ruilen voor geld’.


Een woordvoerder van John de Mol laat weten dat de familie niet op de juridische stappen van de adviseurs van Shima te willen reageren.

In de ongeautoriseerde biografie, die vorige week is verschenen, schrijft auteur Mark Koster dat Johnny de Mol zijn ex Kaes mishandelde. De juridisch adviseurs van Kaes, Aachboun en Ed Aerts, kregen voor publicatie van Koster te horen dat deze belastende informatie zou worden gepubliceerd en overhandigden Johnny de Mol en zijn vader John de Mol via een deurwaarder een brief. In ruil voor een schikkingsbedrag zouden de passages over de relatie niet in het boek belanden.

De familie De Mol deed vervolgens tegen Aachboun en Aerts aangifte van een poging tot afdreiging. Volgens die aangifte De Mol en Kaes een turbulente liefdesrelatie, maar was er van mishandeling geen sprake.

“Wij merken op dat onze cliënte de ex-verloofde was van de heer Johnny de Mol en dat cliënte zich over deze kwestie nimmer richting de media heeft uitgelaten uit piëteit voor de familie”, schrijft Aachboun namens Kaes in een schriftelijke verklaring. “Nu cliënte door de familie onterecht wordt aangevallen, is zij genoodzaakt zich hiertegen te verweren.” De aangifte wordt gedaan in Nederland, Mexico en Spanje.

Kaes kondigde ook juridische stappen aan tegen auteur Koster, omdat ze niet zou hebben meegewerkt aan het boek. “Integendeel, we hebben de heer Koster vóór zijn boek kenbaar gemaakt een kort geding tegen hem te starten wegens zijn aankondiging om op korte termijn belastende privé-informatie (van mijn cliënte) te willen publiceren.” het dreigement van het kort geding is nog niet uitgevoerd.Auteur Mark Koster liet aan NU.nl weten genoeg bewijzen te hebben voor wat hij in zijn boek beschrijft en zegt dat hij op dit moment niet was ingegaan op verzoeken om het materiaal in zijn boek op wat voor wijze dan ook af te zwakken.

In het 608 pagina’s omvattende boek staat volgens Koster maar een kleine passage over de affaire van De Mol en Kaes. “Hoofdstuk 92, uit mijn hoofd. Daarin wordt beschreven hoe John de Mol zelf pogingen doet om de vrouwen van Johnny aan te lijnen. Maar deze biografie gaat over de hele familie. Vier generaties. Beginnend in 1931, eindigend in 2020.”