Acteur Alec Baldwin schiet per ongeluk cameravrouw dood op set film Rust

0

(Beeld: Alec Baldwin/Twitter)

Acteur Alec Baldwin heeft een dodelijk schot met een vuurwapen gelost op de set van de film Rust in de Amerikaanse staat New Mexico. Een 42-jarige vrouw, de cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen. De 42-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar is buiten levensgevaar.


De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft per ongeluk iemand doodgeschoten op de set waar de film Rust werd opgenomen. Het slachtoffer was een cameravrouw. Ook de regisseur van de film raakte gewond.

Het ongeluk gebeurde op de set van de film Rust, een western met de 68-jarige Baldwin als producent en een van de hoofdrolspelers. Bij de opnames werd een vuurwapen gebruikt waar losse flodders in hadden moeten zitten. Onduidelijk is nog wat er precies misging. Het zou gaan om een rekwisietwapen dat werd gebruikt in de western die zich in de 19e eeuw afspeelt. “Uit onze eerste bevindingen blijkt dat een scene gefilmd werd toen een schot werd gelost met het vuurwapen, rechercheurs doen onderzoek wat er precies is afgeschoten”, schrijft de sheriff van Santa Fe County in New Mexico die ook het nieuws bekend maakte.


Cameravrouw Halyna Hutchins (42) en regisseur Joel Souza (48) werden geraakt door Baldwin. Hutchins werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar zij overleed daar enkele uren later aan haar verwondingen.

Er is niemand aangehouden voor het incident. Wel zijn de opnames voor de film voorlopig stilgelegd. Baldwin heeft nog niet gereageerd. ‘Rust’ is een western waarin Alec Baldwin de rol speelt van de vogelvrij verklaarde Harland Rust. Die komt zijn kleinzoon van dertien jaar te hulp, die veroordeeld is tot de doodstraf voor moord.

Alec Baldwin is als acteur bijzonder populair in de VS, onder andere door zijn imitaties van ex-president Donald Trump in het satirische programma ‘Saturday night live’.