ACH GUT… Rode Duivel Axel Witsel koopt boerderij van €1.3 miljoen om dichtbij zijn papa te wonen

0
Belgisch international Axel Witsel, die sinds 2013 bij Zenith in St Petersburg speelt die 40 miljoen euro voor hem betaalde, heeft voor 1.3 miljoen euro een boerderij gekocht omdat hij dichtbij zijn vader wil wonen.
Witsel, zijn echtgenote Rafaella Szabo en hun dochtertje Maï-Li (2) hopen nog voor Kerst hun intrek in de afgelegen boerderij in Tongeren te kunnen nemen. Die wordt nu nog verbouwd en vooral ook beveiligd.

De voetballer woont het liefst wat teruggetrokken en dat is gelukt. De boerderij ligt echt afgelegen van de bewoonde wereld. In de nabije buurt staan geen andere huizen. Dat de vader van Axel Witsel in de buurt woont, heeft een grote rol gespeeld bij de koop van de boerderij. Axel wilde graag dichtbij zijn vader zijn als hij in België is, weet de makelaar. Vader en zoon wonen nu op een paar kilometer van elkaar. De band tussen zoon Axel en vader Thierry is hecht. Zo hecht zelfs dat zijn vader ook Axels manager is. Vader Thierry is afkomstig van Martinique en trouwde later met een Belgische.


De boerderij dateert uit 1850, is bijna 800 vierkante meter groot en staat op een stuk grond van 88are. Ze telt vijf slaapkamers en evenveel badkamers. Aansluitend aan de hoeve bevindt zich een authentieke orangerie. In 1997 werden de gebouwen volledig vernieuwd, waarbij toen ook de oranjerie werd aangebouwd en het achterliggend perceel werd aangelegd met terrassen, aanplanting, zwembad en parking.

De woning bevindt zich in de centrale vleugel. In de rechtse vleugel bevinden zich de originele paardenstallen met daarboven een grote zolderruimte. In de linkse vleugel ondermeer de garage voor vijf wagens, met daarboven een grote ruimte met een bar. Aan de achterzijde terrassen, een zwembad (12 x 6m) en de grote tuin.