Aardverschuiving bij Radio 538: ‘Frank Dane naar de middag, Wietse in de ochtend en Coen en Sander weg’

0

Coen en Sander verdwijnen bij 538 (Beeld: Radio 538)

Radio 538 gaat op de schop: het contract van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga wordt niet verlengd, Frank Dane gaat van de ochtend naar de middag en Wietze de Jager neemt de prestigieuze ochtendshow over. Die voorspelling doet Patrick Kicken in een column op Spreekbuis.


Kicken in zijn column: Wiens contract dit jaar ook afloopt is het zorgenkindje van de middag Coen en Sander bij nog groter zorgenkindje Radio 538. Dus daar gaat iets veranderen, linksom of rechtsom. Ik schets je dit scenario: Wietze de Jager krijgt de ochtend, Frank Dane verhuist over een half jaar naar de middag (zonder al teveel gezichtsverlies) en Coen en Sander gaan uit elkaar. Het huwelijk is klaar, de magie is uitgewerkt, de items uitgekauwd.”

Volgens Kicken vertrekt Coen Swijnenberg naar de publieke omroep, om ‘iets’ bij NPO 3FM te gaan doen. En/of een programmaatje bij NPO Radio 2, waar hij saai genoeg voor is. Lantinga is een grappenmaker die ze bij TV goed kunnen gebruiken, dus die zie ik zijn radiocarrière vaarwel zeggen en een lullig quizje bij de commerciëlen of een semi-intellectuele talkshow doen bij de publieken. Iets met gehandicapten of mensen die doodgaan.”