Aangeslagen René Froger haalt herinneringen op op uitvaart Dominic Grant

0

Gezeten achter zijn weduwe Julie en de kinderen, hebben René en Nastasja Froger in Engeland afscheid genomen van Dominic Grant in het Thanet Crematorium in Margate. De zanger en beeldhouwer, die 18 november volkomen onverwacht  aan de gevolgen van een verwijding van een slagader in zijn buik. Hij werd 71 jaar.

Julie en dochter Sophie speechten eerst, waarna René het woord kreeg en vertelde over vriendschap die twee echtparen bijna veertig jaar met elkaar hadden beleefd en welke mooie reizen zij samen hadden gemaakt. Zo waren zij in Rome, wat Dominic op zijn duimpje bleek te kennen. Maar het waren René en Nastasja die Dominic en Julie meenamen naar een kasteel, dat nota bene vlakbij hun huis lag, maar waar zij nooit waren geweest.


Tijdens de sobere dienst met maar twee bloemstukken, een op de kist en zijn naam volgens Brits gebruik geschreven in bloemen daarvoor, kreeg René het een paar keer te kwaad en werd hij door Natasja getroost.

Door sprekers werd verwezen naar de geweldige tijd die Julie en Dominic in Nederland hadden gehad, toen zij een paar jaar in Hollandsche Rading woonden.


Na Dominics overlijden reageerde Natasja Froger geoomotioneerd met “Ons hart is voor altijd gebroken. Zo onverwachts, zo onwerkelijk en vooral zooooo oneerlijk, Onze gezinnen samengegroeid tot één grote familie. Duizenden dierbare herinneringen. En nu nooit meer de vrolijke vier op safari. Niet in woorden uit te drukken hoe we jou, allerliefste Dominic gaan missen. Love you so so much.”

Dominic Grant en zijn vrouw Julie waren oorspronkelijke allebei lid van de Britse popgroep Guys ’n’ Dolls. Toen deze formatie in 1985 uit elkaar viel, ging het tweetal samen verder. Zij hadden veel succes met de meer dan tien countryalbums die zij maakten. Tot hun hits behoren onder meer The sun ain’t gonna shine anymore, My Baby, Somewhere between, Turning over new leaves en The greatest gift of all.

Het duo trad vaak in Nederland op. In 2013 toerden zij een maand lang door ns land met een theatershow ter gelegenheid van hun 40-jarig artiestenjubileum. Grant & Forsyth waren in 2017 nog een gastoptreden tijdens de wildwest-editie van de Toppers in de Arena.