Aan moordaanslag ontsnapte TIM HOFMAN: ’Dit gaat een keer mis’

0

(Beeld: CP)

Tim Hofman voelt zich ruim 3,5 maand nadat een man kenbaar had gemaakt dat hij van plan was om de presentator te doden, nog steeds “gespannen.” Maar de 35-jarige tv-maker kan er nu “op een goede manier” mee omgaan ondanks dat hij denkt “dit gaat een keer mis”.


Bredanaar Christiaan T. liep op de avond van 6 september gewapend met een omgebouwd gaspistool en mes het BNNVARA-pand in Hilversum binnen. Daar zei de verdachte tegen een beveiliger dat hij Hofman wilde doodschieten. De angst zit er sinds die dag goed in bij Tim.

“Ik denk dat het ermee begint dat ik de angst er even laat zijn. Erbij stilstaan werkt goed, ook omdat ik weet dat de angst weer wegtrekt”, zegt Hofman zaterdag in Volkskrant Magazine. “Daardoor hoef ik het niet mijn dag te laten bepalen. Ik doe nog steeds de dingen die ik daarvoor deed.”


Dit kan dus gebeuren, weet ik nu. Iemand kan denken: ik doe nog een poging, ik schiet hem wél dood. Daar houd ik dus rekening mee. Ik weet niet of dat reëel is. Misschien is het aanstellerig.”” Wel vraagt hij zich af of zijn werk het allemaal waard is. “De afgelopen jaren heb ik me dat vaker afgevraagd. Ik had al eens tegen mijn vrienden gezegd: dit gaat een keer mis. De sfeer richting pers en publieke personen is de afgelopen jaren verhard.”