Aan de haren uit auto getrokken JAIMIE VAES doet geen aangifte tegen LIL KLEINE

0

Jaimie Vaes (32) heeft geen aangifte gedaan van de vermeende mishandeling tegen vriend en vader van haar kind Lil Kleine (27). Jorik Scholten, de  naam van de rapper, werd woensdag na drie nachten in de cel tegen de zin van het openbaar ministerie vrijgelaten in afwachting van het onderzoek.

Zijn advocaat Nienke Hoogervorst bevestigde aan Shownieuws en later aan RTL Boulevard dat er geen aangifte van Jaimie Vaes tegen hem ligt. Volgens de advocaat is er geen contact geweest tussen de rapper en Jaimie sinds het vermeende incident.


De rapper werd zondagavond opgepakt na een geweldsincident afgelopen zaterdag op de Prinsengracht in Amsterdam. Afgelopen zondag deelde Yvonne Coldeweijer beveiligingsbeelden waarop te zien is hoe Lil Kleine zijn verloofde Jaimie mishandelt. Op die beelden is te zien dat de rapper een woordenwisseling heeft met zijn vriendin en haar aan haar haren de auto uit trekt.

Het Openbaar Ministerie vroeg woensdagmiddag aan de rechtbank om de rapper langer vast te houden in afwachting van het onderzoek. Door de rechter-commissaris besloot dat Jorik de loop van het onderzoek in vrijheid af mag wachten.


“Hij is net vrijgekomen. De rechter-commissaris heeft besloten dat hij op vrije voeten komt”, aldus Nienke Hoogervorst, de advocaat van de rapper, aan RTL Boulevard. “Er zijn voorwaarden, daar ga ik nu nog niets over vertellen.”

Jorik is hier volgens zijn advocaat erg blij dat hij weer vrij is.”Hij is zeker opgelucht. Het heeft uiteraard een grote impact op hem. Het is vervelend uiteraard, ook voor hem.” De 27-jarige rapper heeft drie nachten doorgebracht op het politiebureau in Amsterdam.

Gisteren lekte informatie over Lil’ Kleine uit waaruit zou blijken dat hij zou hebben gehuild in de cel en niet had willen eten omdat hij de gevangenismaaltijden niet lekker vond. Er wordt onderzoek gedaan naar het mogelijke lek en dat vindt Joriks advocaat een goede zaak. “Ik heb ook begrepen dat de politie onderzoek doet naar een mogelijk lek op het hoofdbureau van de politie. Dat is waar Jorik verbleef de afgelopen dagen. En het lijkt me uitstekend dat daar onderzoek naar wordt gedaan,” zei Hoogervorst tegen Shownieuws.

“Wat mij betreft is daar ook nog niet het laatste woord over gezegd”, aldus de advocaat. “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat iemand die daar werkt kennelijk toegang heeft tot het cellencomplex en kennelijk ook te veel vrije tijd heeft en dat soort berichten de wereld inslingert.”