Rob de Nijs (78) twijfelt steeds sterker of hij nog afscheidsconcert kan geven

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Rob de Nijs (Foto Frans van Zijst)

Rob de Nijs twijfelt of hij nog energie genoeg heeft om op te kunnen treden. De 78-jarige zanger heeft Parkinson en weet niet of hij het redt om nog een afscheidsconcert te geven.


In een interview met Trouw zegt De Nijs wel afscheid te willen nemen op het podium, maar zijn ziekte veel energie van hem vraagt. “Willen wel, maar kunnen is de grote vraag. Dan komt toch mijn… God, hoe noem je dat… dat heeft ook met mijn Parkinson te maken, het moeilijk zoeken naar woorden… ze komen uiteindelijk wel hoor. Het eh… ja… dat ik alles zo goed mogelijk wil doen. Hoe noem je dat nou. Perfectionisme. Ik kan er dagen over doen om achter zo’n woord te komen, haha. Dat is frustrerend, ja, maar het is nu eenmaal zo. Ik ga dat maar niet verder uitzoeken. Ik heb een leuk leven, met zijn beperkingen, en ik ben zo vrij om verder niet over mijn ziekte na te denken.

Dan: “De vraag is: heb ik energie genoeg? Het is een energievretend iets, dat Parkinson, je bent heel gauw moe. En een concert geven is geen sinecure, het eist veel van je energie. Zoals het nu is, zou ik zeggen: dat kan ik niet.
“Ik denk ook wel: ik heb zoveel liedjes gezongen en opgenomen… moet het allemaal nog? Weet je, heb je niet genoeg dan? Ga eerst nog eens daarnaar luisteren.”


Eind maart vertelde De Nijs in De Telegraaf dat hoopt nog een afscheidsconcert te kunnen geven. “Nou, ik zou het geen ramp vinden als blijkt dat ik het niet meer kan. Aan de andere kant heb ik een band, heel goede muzikanten ook, ik heb een familie, vrouw, vrienden, die wel graag willen dat ik het nog één of twee keer doe. Dus ik probeer het wel. Maar het is niet mijn grootste streven,” aldus De Nijs.

De zanger had gepland om in 2020 een grote afscheidstournee te geven, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Inmiddels is hij op televisie meerdere keren in het zonnetje gezet en werd hij bekroond met een Edison.

Share.