Wie biedt meer dan € 51 miljoen? Grace Kelly-kasteel uit To Catch a Thief te koop!

0
Sotheby’s International Realty, dat het kasteel dat het decor was voor het gemaskerde bal in Alfred Hitchcock’s romantische thriller To Catch A Thief met Grace Kelly in de verkoop gaat, verwacht biedingen tussen de € 51 miljoen en € 102 miljoen….


Chateau de la Croix des Gardes – een magnifiek kasteel in Cannes, Frankrijk, dat het decor was voor het gemaskerde bal in Alfred Hitchcock’s romantische thriller To Catch A Thief met Grace Kelly – is voor het op de markt in 56 jaar tijd. Meebieden kan vanaf € 51 miljoen.

Overigens verwacht Sotheby’s, de verkoper, een veel hogere prijs dan die € 51 miljoen voor het kasteel op een heuvel met uitzicht over de Middellandse zee. Gasten betreden het 1.200 vierkante meter huis via een oprijlaan die loopt door 25 acre aan Franse tuinen.


Het huis werd voor het laatst bewoond door Gustave Leven, oprichter van het watertje Perrier, die het in 1960 kocht. Toen Leven overleed in 2008 werd het huis overgenomen door een groep investeerders die het nu verkopen.

Op het interieur is bepaald niet bespaard. De marmeren trappenhal sluit aan bij de grootse entree met  vulkanische stenen waterval die van het plafond tot de vloer loopt. Ook ‘aardig’ de wintertuin waar de bomen binnenshuis groeien. Meubilair is er niet meer in het huis, want dat is al verkocht.


 

 

Share.