69-jarige paardenhouder Hans oudste boer ooit die de liefde hoopt te vinden in Boer Zoekt Vrouw.

0

(Beeld Linelle Deunk/KRO-NCRV)

De 69-jarige paardenhouder Hans uit Noord-Brabant is de tot nu toe oudste boer ooit die de liefde hoopt te vinden in Boer Zoekt Vrouw. Hans, die zichzelf een levensgenieter vindt, startte als varkenshouder, maar stapte over op de paarden vanwege een allergie. Hans piekert er niet over om met pensioen te gaan, bekende hij Yvon Jaspers.


Hans over de vrouw die hij zoekt: “Ik zoek een lieve vrouw waar ik lief en leed mee kan delen. Ik deel graag mijn vreugde. ’s Avonds alleen binnen zitten, vind ik niks aan. Ik doe het al lang, ik heb geen keus, maar ik zou graag met iemand samen zijn. Ook voor gezelschap, een stukje fietsen, samen op een terrasje, elkaar beetje levendig houden.”

Hans was 19 jaar getrouwd met Heléne toen zij in 2000 stierf. “Daarna heb ik nog wel een paar relaties gehad, drie keer. De eerste keer drie jaar en toen een knipperlicht van drie jaar en toen nog een jaar.


Hoe heeft al een beeld hoe zijn ideale dag met een nieuwe geliefde eruit ziet. “Als ik wakker word, ga ik eerst naar de stal. Daarna haal ik verse broodjes bij de bakker en dan gaan we samen ontbijten. Gekookt eitje. En dan samen erop uit. Stukje fietsen, terrasje pakken, hapje eten en ’s avonds gezellig met z’n tweetjes thuis. Meer hoeft het van mij niet te zijn, dan zou ik al gelukkig zijn.

Hans was een van de kandidaten die presentatrice Yvon Jaspers zondagavond voorstelde aan de kijkers. Andere markante deelnemers zijn onder anderen melkveehoudster Hilda (34) van Terschelling, de schuchtere geitenhouder Gerben (30) uit Utrecht, schapenhoudster Janine (31) uit Limburg, melkveehouder Jouke (31) uit Friesland en maar liefst twee Robs: een 51-jarige kersenteler en paardenfokker uit Gelderland en een 49-jarige witlofkweker uit Noord-Holland. Geïnteresseerde mannen en vrouwen kunnen tot maandag 13 september schrijven naar de deelnemers.

Het nieuwe seizoen wordt vanaf januari 2022 uitgezonden.