5 Jaar cel? Ex stervoetballer Boateng sleept hem voor rechter wegens mishandeling

0

Jérôme Boateng, stervoetballer van Bayern München, moet 10 december voor de rechter in München verschijnen. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het mishandelen van zijn inmiddels ex-vriendin Sherin Senler. Hij zou haar tijdens een vakantie opzettelijk lichamelijk letsel hebben toegebracht. Op een dergelijk misdrijf staat een boete of maximaal 5 jaar celstraf. 

De aanklacht is door ex Sherin al in februari 2019 ingediend, maar de voetballer wachtte lang met het geven van zijn versie van het verhaal. De coronapandemie zorgde voor nog meer vertraging. De zitting is nu op 10 december. De verdediger van Bayern München wil niet ingaan op de zaak, maar Duitse media berichtten eerder over de kwestie en lieten advocaten van Boateng weten dat het een privézaak betrof met onbewezen claims van derden.


Boateng en Sherin kregen al jong kinderen, tweeling Soley en Lamia, maar in 2011 gingen ze uit elkaar. De verhoudingen waren dermate verstoord dat er alleen nog via advocaten werd gecommuniceerd. De reden voor de breuk zou zijn geweest dat de verdediger zou zijn vreemdgegaan.

Boateng zou in het Pentahotel in Berlijn een wilde nacht hebben beleefd met lingeriemodel Gina-Lisa Lohfink, voormalige deelnemer van Germany’s Next Topmodel en een andere vriend. Duitse fotografen schoten plaatjes van de ontmoeting tussen de topvoetballer en het rondborstige model. Vriendin Sherin Senler reageerde koeltjes en gaf aan dat ze op dat moment al een jaar uit elkaar zouden zijn geweest. Later verklaarde lingeriemodel Lohfink dat ze op haar kamer slechts zouden hebben gepraat. 


Eind van 2013 bleek de vonk opnieuw over te zijn gesprongen tussen Boateng en de moeder van zijn  tweeling. Ze gaven hun liefde een tweede kans. Sterker nog: in het voorjaar van 2014 vroeg Jerome Boateng de mooie Sherin Senlerzelfs te huwelijk.

Een jaar later waren er andermaal speculaties over strubbelingen in het huwelijk. Boateng zou zich gewelddadig hebben gedragen en zijn vrouw Sherin hebben mishandeld. Volgens Bunte en Bild zou ze aangifte tegen hem hebben gedaan vanwege letsel aan het hoofd. Die zaak lijkt nu alsnog voor de rechter te komen. Het paar is inmiddels wel definitief uit elkaar.