5 dagen na terugkeer van Curaçao: Prinses Beatrix test positief op corona

0

Prinses Beatrix (Beeld: RVD – Jeroen van der Meyde)

Prinses Beatrix zit thuis op kasteel Drakensteyn in de bossen bij Lage Vuursche in isolatie. Ze  is positief getest op corona. De voormalige vorstin, die eind volgende maand 84 wordt, liet zich  testen in verband met milde verkoudheidsklachten, waarna bleek dat ze corona had.


Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst houdt de prinses ‘zich aan de leefregels voor mensen die positief getest zijn’. Mensen die in nauw contact met de prinses zijn geweest zijn ingelicht. Door de besmetting kan oma Beatrix  kleindochter prinses Amalia dinsdag niet persoonlijk feliciteren met haar 18de verjaardag.

De oud vorstin keerde afgelopen maandagochtend terug van een bezoek aan Curaçao. Als het positieve testresultaat dus vandaag aan het licht is gekomen, dan is dat vijf dagen na de terugvlucht vanaf het eiland, dat Beatrix als eerste Oranje bezocht tijdens de coronacrisis. Coronaregels als afstand houden en mondkapje dragen werden gedurende het bezoek niet altijd opgevolgd.


Het bezoek van Beatrix stond deels in het t eken van de impact van de pandemie. In een teststraat op Curaçao vertelde de prinses dat ze haar boosterprik al ontvangen had. Eerder dit jaar, in juni, werd de prinses in het Leids Universitair Medisch Centrum geopereerd aan cholesteatoom, een soort permanente ontsteking, aan dat oor.