‘Oud opaatje’ Sander van Betten gaat vandaag verhaal halen bij signeersessie ‘ex’ Erica Meiland

0

(Beeld: Coverfoto Erica, de motor achter de Meilandjes Maxime Meiland)

Sander van Betten is wel klaar met de uitspraken die Erica Meiland-Renkema over hem heeft gedaan in haar biografie, waarin ze hem afschilderde als een oud opaatje die ook niet meer in staat is de liefde te bedrijven. De privédetective wil vandaag verhaal gaan halen als Erica een signeersessie heeft in zijn woonplaats Zwolle.


Sander, die zich afficheerde als de nieuwe liefde van Erica, vindt haar uitspraken over hem in haar biografie beledigend en het not done. Op Twitter laat hij weten kwaad te zijn en Erica vandaag te gaan opzoeken tijdens haar signeersessie (12.00-14.00 uur) bij Waanders in de Broeren in Zwolle.

Erica trekt zich er weinig van aan, weet biograaf Jan Dijkgraaf te vertellen. De schrijver van Erica’s boek laat aan Shownieuws gekscherend weten: “Heel bang. Er komt een man van vijftig kilo en één meter zestig verhaal halen. Wordt heel spannend…” Dijkgraaf gaat wel zorgen dat er niks geks gaat beuren tijdens de signeersessie. “Hij (Sander, red) gedraagt zich als een kleuter tot nu toe, maar ik neem aan dat hij niet zo dom is dat ‘ie handtastelijk wordt of ordinair gaat lopen gillen.”


Erica Renkema haalt in haar biografie Erica, de motor achter de Meilandjes hard uit naar haar vermeende ex, privédetective Sander van Betten. Beweert Sander dat hij een relatie met Erica had, zij vertelt dat daar nooit sprake van is geweest. ‘Ik had het gevoel of ik met mijn opa op stap was,’ schrijft ze over hun wandelingen met de privédetective die volgens Erica in bed nier meer kon ‘presteren’.

Erica ontmoette Sander nadat hij contact gezocht had via social media. “Ik ging ‘m natuurlijk ook op Facebook nakijken en daar zag ik heel leuke foto’s. Was gewoon een heel leuke man. Alleen kloppen die foto’s helemaal niet meer met de werkelijkheid van nu, want ze zijn blijkbaar jaren oud. Hij heeft nu een bril, is heel erg afgevallen en heeft een longziekte en diabetes, waardoor het eigenlijk gewoon een heel oud opaatje is.”

Ze gingen, volgens Erica, slechts een paar wandelen met de honden en toen kwamen de verhalen dat de twee een relatie zouden hebben. Onzin, zegt Erica in haar biografie. “Sander zegt in de bladen steeds maar dat hij mijn ex is, maar we hebben nooit een relatie gehad. Tenminste: ik noem het geen relatie als je alleen een paar keer met iemand gewandeld hebt en nooit ook maar een keer gezoend. We hebben alleen een paar nachten bij elkaar in bed gelegen toen wij voor de afsluiting van de serie met vrienden en familie op het chateau waren, maar ook toen is er helemaal niks gebeurd.”

Over die paar nachten in bed verhaalt Erica ook in haar biografie: “Daarna ging hij mee naar Frankrijk, waar we tijdens Pasen met familie en vrienden het kasteel klaar gingen maken voor de verkoop. De nacht voor vertrek lagen we voor het eerst in één bed, in een heel mooie suite in Huis ter Duin in Noordwijk. Toen is er niks gebeurd. We gingen in bed liggen, het licht ging uit, we hebben nog een beetje liggen kletsen en lachen en toen was het: “Welterusten.” Dat vond ik al raar. Ik had sowieso geen zin in zoenen en hij blijkbaar ook niet. Dus het klopte toen al niet. Ik heb weleens in een van de mails gevraagd: “Waarom heb je het nooit met mij over seks? Denk je er wel eens aan?” “Ja, daar kunnen we het over hebben” en “Natuurlijk denk ik daar wel eens aan,” antwoordde hij dan.”

Maar Erica denkt dat het anders lag. “Ik denk dat het gewoon niet meer lukte. Ik heb later een post van hem gezien over Viagra. Hij vroeg hoe dat werkte in combinatie met de corona vaccinaties. Maar dat is toch niet eerlijk? Dan moet-ie dat toch gewoon tegen mij zeggen? Ik hoef geen relatie zonder seks. Ik bedoel: ik ben helemaal geen seksbeest, maar het hoort er zeker bij. En je moet iemand wel aantrekkelijk vinden en dat was hij voor mij gewoon helemaal niet.”Voor Erica hoefde zelfs de wandelingen niet meer. “Dus in dat bed wist ik al: ik hoef verder niks van jou. Want ik had ‘m toen zonder die dikke winterjas gezien. En we hadden die dag nog door de wijk De Zuid gewandeld om naar het nieuwe huis te kijken. Het waaide best wel hard en toen kon hij niet tegen de wind in komen. Die COPD was dus veel erger dan hij deed voorkomen. En toen realiseerde ik me: die man gaat mij niet bijhouden. Ik heb geen zin de rest van mijn leven steeds mijn pas in te houden, letterlijk en figuurlijk. Ik had het gevoel of ik met mijn opa op stap was.”

Sander van Betten reageert bij Shownieuws woest op de aantijgingen van Erica. “Ik ben geen opa, ik ga iedere dag naar de sportschool en mijn bril is een leesbril. Ik ben teleurgesteld in Erica.” De privedetetive voelt zich gebruikt voor de kijkcijfers van Chateau Meiland. Wellicht gaat hij Erica gaat opzoeken bij één van haar signeersessies om verhaal te halen. “Zaterdag gaat ze voor haar boek handtekeningen zetten in Zwolle. Precies waar ik woon.”

Op het Instagram-account van de privédetective viel gisteren, bij een foto in de sportschool, te lezen: Eerst maar weer Sportschool! #Trainen #f4f #Zwolle Na sluimerende longontsteking in het voorjaar nu weer fit.”

UPDATE: sander van Betten was afgelopen zaterdag in geen velden of wegen te bekennen bij de signeersessie van Erica in Zwolle.