Saudische prins Fahd betaalt $28 miljoen voor appartement Joan Rivers om het compleet te verbouwen…

0
Het heeft even geduurd, maar nu is bekend wie de vraagprijs van 28 miljoen dollar betaalde voor het appartement van wijlen Joan Rivers. Het is de Saudische prins Muhammad bin Fahd. En hij lijkt het ‘Klein Versaille’ van Joan Rivers grondig te gaan renoveren.


Het was Muhammad bin Fahd, de zoon van wijlen Koning Fahd, zo blijkt nu, die begin juli zonder blikken of blozen de door de dochter van wijlen Joan Rivers, Melissa, gevraagde 28 miljoen dollar voor het luxe appartementencomplex in de Upper East Side in de Big Apple betaalde.

Maar prins Muhammad bin Fahd lijkt minder gecharmeerd van de manier waarop Joan Rivers het appartement heeft ingericht. Al de dag na de aankoop sommeerde hij binnenhuisarchitecten naar het appartement voor een grondige restyling van ‘Klein Versaille’ zoals het appartement bekend staat. Joan Rivers zou zich waarschijnlijk in haar graf omdraaien als ze van de plannen van de prins wist…


Dit is hoe Marie Antoinette zou hebben geleefd als ze geld had.” Dat waren de woorden van wijlen Joan Rivers gebruikte in “Joan Rivers: A Piece of Work” om haar weelderige, klassiek versierd Upper East Side penthouse te beschrijven.

Het appartement van Joan Rivers, die 4 september 2014 op 81-jarige leeftijd overleed, is onderdeel van een luxe appartementencomplex in de Upper East Side in de Big Apple. Het maar liefst 1500 vierkante meter grote appartement heeft vier slaapkamers en vier badkamers en een eigen dienstruimte. Elk detail straalt rijkdom en weelde uit. Het appartement is ingericht in klassieke stijl, met verguld goud en met antieke meubels uit het tijdperk van Lodewijk XIV.


De huiskamer met houtgestookte haard is de meest indrukwekkende kamer met de gedrapeerde gordijnen, luxe sofa’s en banken met een klassiek patroon. De eetkamer biedt een adembenemend uitzicht op Central Park en is ook ingericht met antieke meubels van uitzonderlijke kwaliteit.

Maar dat alles kan de Saudische prins Fahd niet charemeren. Binnenkort start de renovatie van ‘Klein Versaille’.

Joan Rivers liet, naast het appartement, 75 miljoen dollar na aan haar 46-jarige dochter Melissa. Voor Melissa’s 13-jarige zoon Cooper werd een apart, onbekend, bedrag in het testament van de Amerikaanse comédienne gereserveerd.