Heet Yolanthe’s nieuwe liefde Jasmina? (‘Ik sta open voor relatie met vrouw’)

0

Yolanthe Cabau staat open voor een relatie met vrouw. Het geeft voeding aan de geruchten dat ze verliefd is op haar beste vriendin Jasmina Stoffels. Maar die is niet haar nieuwe  liefde, vertelt de ex van Wesley Sneijder.

‘Het slaat nergens op, zegt ze in Grazia over de verhalen die gaan over als zij een relatie zou hebben met .Jasmine Stoffels. “Gisteren werd er nog verkondigd: Yo op liefdesvakantie met Jasmina. Jasmina is een goed vriendinnetje van me. Ze is het nichtje van mijn beste vriendin Fitrah. Ik ken haar familie al sinds mijn achtste. Wij noemen elkaar ook nichtjes. Jasmina woont ook in Los Angeles, dus we zijn daar vaak samen. Ze is als een tante voor Xess’’, haar zoontje (6), dat ze kreeg met ex Wesley Sneijder.


Jasmina Stoffels (Beeld: Four Square)

Ze vertelt ook dat ze op haar achttiende een keer geëxperimenteerd heeft met een vrouw, maar daar bleef het tot nu toe bij. ,”Ik zeg niet dat het de laatste keer is geweest. Dat was hartstikke leuk en onschuldig. Maar ik werd niet verliefd op haar, dus bleef het daarbij en gingen we als vriendinnen verder. Dat is de enige keer dat ik met een vrouw ben geweest. Ik zeg niet dat het de laatste keer is geweest, want ik kan niet in de toekomst kijken.’’’


Maar de verhalen die verteld worden dat zij al voor een Jasmine gevallen zou zijn doet ze af met: “Nu ben ik weer lesbisch met een vriendinnetje van mij. Dat komt letterlijk uit de duim. Mijn hele leven wordt er al tegen me gezegd: ‘Yo, waar rook is, is vuur’. Maar jongens, er is niet eens rook, er wordt rook gecreëerd’’, zegt ze in Grazia.

Wat de toekomst Yolanthe Cabau brengt op liefdesgebied? “Ik sta open voor wat het leven me op mijn pad brengt. En dat kan alles zijn. Dat heb ik inmiddels wel geleerd. Maar voor nu is dit een mooi voorbeeld van een broodjeaapverhaal.’’

Dat ze reageert op het gerucht dat ze voor Jasmine gevallen heeft volgens Yolanthe voor-en nadelen. “,Omdat ik dus niet reageer, gaat het een heel eigen leven leiden, want dan zal het wel kloppen. Maar als ik erop inga, trekt het alleen nog maar meer ongewenste aandacht naar me toe. Het is moeilijk om het goed te doen. Dus ik probeer het gewoon te laten.’’

Recent liet Yolanthe wel weten klaar te zijn voor een nieuwe liefde in haar leven. Ook ‘kleine kalende mannen maken kans’, verwees ze grappend naar Wesley Sneijder . “Ik ben klaar voor het leven, dus bring it on.’’

Die nieuwe liefde zal in ieder geval niet Wesley Sneijder heten. De voormalig voetballer mag hopen na zijn vreemdgaan terug te keren in de armen van Yolanthe, maar dat lijkt uitgesloten. Ze zegt in het interview dat ze in haar stuk gelopen relatie met Wesley ‘dingen’ te vaak heeft geaccepteerd en Wesley uit liefde de hand te lang boven het hoofd te hebben gehouden. “Nu weet ik hoe belangrijk het is om je grenzen aan te geven: ‘Dit doet me pijn en ik wil geen pijn hebben.’ En: ‘Ik doe het niet bij jou, dus ik verwacht ook van jou dat je mij met respect behandelt.’ Die grenzen waren op een gegeven moment vertroebeld”, aldus Yolanthe.Maar op een gegeven moment was het klaar. “Totdat je op een gegeven moment op een leeftijd komt dat je je begint af te vragen waarom je pijn hebt en waarom je over je heen laat lopen en besluit dat het anders moet. Dus je kan het patroon wel doorbreken. Door je er bewust van te worden en door meer van jezelf te houden dan van wie ook.”