27-jarige man bevalt van zoon in ziekenhuis Madrid

0

Een van de eerste transmannen van Spanje is op 1 mei bevallen van zijn baby. Het gaat om de 27-jarige Rubén Castro uit Madrid. Ruben maakte tijdens zijn zwangerschap een documentaire over zwangere transmannen.

De 27-jarige Rubén Castro is vader van een zoon is geworden. Hij de eerste man in Spanje die bevallen is van een baby. Al jong voelde Rubén dat hij in het verkeerde lichaam was geboren en besloot om man te worden. Hij koos er tijdens zijn transitie bewust voor om zijn vrouwelijke geslachtsdelen, de baarmoeder en borsten niet te laten verwijderen vanwege zijn diep gekoesterde kinderwens. Hij wilde niet alleen graag zelf zwanger zijn van zijn kind maar hij wilde zijn kind ook graag borstvoeding kunnen geven.


Rubén schaamt zich niet voor zijn geaardheid en publiceert openlijk zijn ervaringen op o.a. de sociale media waarmee hij ook in de pers komt. Hij is de eerste transgender ter wereld die bekend maakte dat hij zwanger.

De naam Luar is Galicisch voor ‘resplandor de la luna’ ofwel ‘maanlicht’. Zijn vader deed tijdens zijn zwangerschap verslag van zijn ervaringen, problemen maar ook blijdschap tijdens zijn zwangerschap via Instagram.