Pagina titel ...

BINNENKIJKEN – Erica geeft toe: Chateau Meiland ondanks met 255.000 euro verlaagde vraagprijs nog altijd onverkoopbaar

0
Beeld: benb-tekoop.nl/
Hoewel de Meilandjes al bijna anderhalf jaar weg zijn uit hun stulpje in Frankrijk, staat Chateau Marillaux nog altijd te koop. Ook een prijsverlaging van 250.000 heeft nog geen soelaas geboden. “Er zijn wel veel bezichtigingen. Ook tweede bezichtigingen”, vertelt Erica. “Mensen haken dan af omdat het toch een te grote stap is.”

Tegenslag voor de Meilandjes! Meldde Erica Meiland eind februari dat hun Franse chateau onder voorbehoud verkocht was, de Nederlandse koper hkaate afgelopen juni definitief af. sinds die tijd staat het chateau staat opnieuw in de verkoop. En ook nog eens voor 255.000 minder dan de oorspronkelijke vraagprijs. Kijkers zijn er wel, maar kopers niet, zo vertelde Erica in RTL Boulevard. “Er zijn wel veel bezichtigingen. Ook tweede bezichtigingen. Mensen haken dan af omdat het toch een te grote stap is.”

Op de site waar het kasteel aangeboden wordt voor net geen miljoen valt te lezen: ‘Op internet wordt veel gezocht of Chateau Marillaux oftewel Chateau Meiland verkocht is. Dat is niet het geval. Het kasteel is nog niet verkocht en is dus nog beschikbaar voor een koper’.

Eind februari vertelde Erica Meiland aan tafel bij Jinek dat het Franse kasteel van de familie onder voorbehoud verkocht was. “De koper is een Nederlander. We hebben vanmorgen de handtekening gezet”, aldus Erica Meiland, die toegaf opgelucht te zijn, maar ook een slag om de arm hield over de verkoop. “,Ja, maar ik vind pas dat het echt is als het echt verkocht is.”

Het bekende Chateau Marillaux, het decor van de eerste seizoenen van hun realityserie Chateau Meiland, stond toen al sinds juni 2020 te koop. De familie vroeg er in eerste instantie 1,25 miljoen euro voor, maar verlaagde de vraagprijs later naar 998.000 euro.

Of het kasteel van de Meilandjes voor deverlaagde vraagprijs van net geen miljoen verkocht zal worden lijkt de vraag. De helft van dat bedrag lijkt, als er al een koper te vinden is, reëler. De prijs van net geen miljoen is overigens inclusief meubelen, zwembad/terras meubilair, zitmaaier en zaken om de B&B te runnen zoals boekingssite, linnengoed, servies, wasmachines e.d.

Het door Martien Meiland (58) en vrouw Erica (57) gekochte Chateau Marillaux is namelijk bepaald niet het enige kasteel dat te koop staat inde streek rond Limoges in midden-Frankrijk. In een straal van 50 kilometer rond Beynac het dorpje waar kasteel van de Meilandjes onder valt staan heel wat kastelen vanaf 190.000 euro te koop. Het maakt dat de familie Meiland misschien wel moet vrezen dat hun Chateaux Marillaux van de hand zal gaan voor niet veel meer dan de 400.000 euro die Martien Meiland zegt te hebben geïnvesteerd.

Probleem bij de verkoop is, zo weet de familie dan ook al, dat het kasteel door de Meilandjes maar voor een klein deel verbouwd is en de toekomstige eigenaren nog veel kosten staan te wachten, want het dak en deels de elektriciteit zijn aan vernieuwing toe. Dat het kasteel niet geïsoleerd is en de ramen geen dubbel glas hebben zijn de stookkosten in de winter extreem hoog zijn is dan nog maar een detail. Het maakt dat regionale makelaars de verkoopprijs van het kasteel schatten op tussen de 5 en 6 ton. en dat is fors minder dan de nu door de familie gevraagde 998.000 euro. Dat bedrag lijkt dan ook ‘beetje’ aan de hoge kant…

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de contactpersoon van familie Meiland-Renkema: Marja de Moel via +31 6 44886341 of marjademoel@gmail.com.Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();