250.000 EURO BOETE voor PETER GILLIS na illegaal huisvesten arbeidsmigranten op vakantiepark

0

Peter Gillis moet een boete betalen van 250.000 euro betalen aan gemeente Peel en Maas voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op zijn vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo. Naar de gang van zaken op de vakantieparken van Gillis wordt al langer onderzoek gedaan door justitie.

“De brief ligt op de mat”, zegt Gillis tegen Shownieuws. “Voor 10 juli moet ik een dwangsom van 250.000 euro betalen.” Over de reden van de boete kon Gillis verder niets vertellen. “Dat moet ik nog allemaal uitzoeken.” Gillis wist wel dat er kort geleden een controle is geweest op het park in Baarlo. “Dat moet ik verder aan de beheerder van dat park vragen.” Twee jaar geleden dreigde de gemeente Peel en Maas al met een boete voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten.


Gillis, ster uit SBS6-realitysoap Familie Gillis: Massa is Kassa, kwam de afgelopen jaren al vaker negatief in het nieuws door vermeende misstanden rondom zijn vakantieparken. Vijf burgemeesters van gemeenten waar hij actief is overwegen nu zelfs vergunningen in te trekken.

Naar de gang van zaken op de parken van Gillis wordt al langer onderzoek gedaan door justitie. Bij een grootschalige inval van de FIOD en politie in mei 2019 werden onder meer arbeidsmigranten aangetroffen die illegaal waren gehuisvest. Ook werden overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd.