Daagt EndemolShine uit…. Peter Jan Rens (72) gaat bij Limburgse dialectzender TV Ellef 12 afleveringen maken van ‘Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet’

0

Tv-coryfee Peter Jan Rens (72) gaat bij de Limburgse dialectzender TV Ellef twaalf afleveringen maken van zijn tv-hit ‘Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet’ Daarmee lijkt de oude Rens Talpa en EndemolShine Nederland uit te dagen, want die zijn producenten van Doet-ie ’t 2.0 voor RTL met als presentator Ruben Nicolai. Volgens Rens is hij de eigenaar van de rechten van het programma.

Rens ontkent in een vraaggesprek met De Limburger dat hij Talpa/Endmolshine en RTL een hak wil zetten. Hij geeft wel toe in een juridische strijd te zijn verwikkeld over zijn programma. “EndemolShine weet dat ik in 2017 het intellectuele eigendom van Doet-ie ’t nog notarieel heb vastgelegd nadat ik het eerder al bij de rechtbank in Amsterdam had gedeponeerd.”


Volgens Rens gaat RTL hem een voorstel doen: “RTL komt na de vakantie met een voorstel naar mij, zeggen ze. Nou, dan zijn wij al volop bezig met TV Ellef. Dat maakt mijn zaak alleen maar sterker. En los daarvan; de ongecompliceerde manier van werken hier bevalt uitstekend.”