Nikkie de Jager barst in eerste YouTube-video na overval in tranen uit: ‘Dit was mijn grootste nachtmerrie’

0

Beautyvlogger Nikkie de Jager (beter bekend als Nikkie Tutorials) heeft een filmpje gepost op YouTube om te laten weten hoe het nu met haar gaat sinds zij en verloofde Dylan vorig weekend in hun huis in het Brabantse Uden werden overvallen door vier mannen. De overval was haar ergste nachtmerrie, zegt Nikkie, die meermaals in snikken uitbarst…

“2020 was een achtbaan,” begint de 26-jarige make-up-artiest de videoboodschap aan haar volgers, om vervolgens gelijk in snikken uit te barsten. “Ik moet nu al janken,”zegt ze.


“Ik mag er nog niet te veel over zeggen, omdat er nog een langdurig onderzoek loopt”, aldus de emotionele Nikkie. “Ook al ziet het er niet zo uit, maar ik ben oké. Dat wilde ik jullie laten weten.” De beautygoeroe noemt het een ‘surreële ervaring’ dat één van haar grootste nachtmerries werkelijkheid is geworden. “Het zet veel dingen in perspectief. Nu meer dan ooit, besef ik dat familie boven alles gaat. En je gezondheid is nóg belangrijker.”

Nikkie denkt er een dag komt dat ze ‘alles kan vertellen’, maar voor nu is dat ‘onmogelijk’. “Dat heeft met mijn mentale gesteldheid én de wet te maken”, verklaart ze. “We doen er alles aan om dit recht te zetten.” Het enige wat ze haar ‘niet kunnen afpakken’, is haar ‘liefde voor make-up’. Het heeft haar door haar ‘donkerste momenten’ getrokken. “Ik heb een heel heftig jaar achter de rug”, vertelt ze. “De dood van mijn broertje en nog meer dingen in mijn leven.” Nikkie wil ook graag het moment grijpen om haar fans te danken voor de enorme steun die ze hebben geboden. 


Nikkie en haar verloofde Dylan werden zaterdag 8 augustus in hun eigen huis onder schot gehouden en aangevallen door vier overvallers. Lichamelijk zijn ze in orde. “Mentaal is een heel ander verhaal”, zo stelde ze zelf eerder op Instagram. De overvallers namen een nog onbekende buit mee uit de woning en zijn nog niet gevonden.

“Het leven is soms oneerlijk, maar we moeten blijven vechten tot het einde,” besluit Nikkie haar make-up-sessie in de nieuwe video. “Ik ben zo dankbaar dat ik vandaag weer in mijn studio kan zijn om voor jullie een video op te nemen. Ik hou van jullie,” richt ze zich tot de kijkers.

Begin 2020 maakte Nikkie de Jager bekend transgender te zijn. Dat deed ze nadat een afperser dreigde bekend te maken dat zij dat is. De coming-out was wereldnieuws