FBI: Gevonden menselijke zijn van verloofde vermoorde Gabby Petito

0

(Beeld: Instagram)

Het lichaam dat gevonden is in een natuurgebied in Florida is dat van Brian Laundrie (23), de verloofde van de vermoorde 22-jarige Gabby Petito. De FBI heeft het lichaam geïdentificeerd aan de hand van zijn gebit en Laudrie’s identiteit bevestigd.


In een moerasgebied in Florida werden woensdag bij een zoektocht naar de vermiste Brian Laundrie menselijke resten gevonden. Toen dacht men al snel dat ging om 23-jarige Laundrie, de vriend van de vermoorde Gabby Petito. In de buurt van de menselijke resten werden namelijk ook spullen van Laundrie gevonden waaronder een rugzak en een notitieboekje.

Laundrie verdween op 14 september nadat hij tegen zijn ouders had verteld dat hij een wandeltocht ging maken in een natuurgebied in Sarasota. Daarna werd niets meer van hem vernomen. Op 20 september werd in een nationaal park in de staat Wyoming aan de andere kant van het land de vermiste Gabby dood gevonden. Volgens de politie was ze weken eerder al gewurgd.


Het stel was sinds juni bezig aan een rondreis door Amerika ‘om elkaar echt te leren kennen’, voor ze in het huwelijksbootje zouden stappen. Het koppel tijdens de trip steeds vaker ruzie. Op 12 augustus moest de politie zelfs eens tussenbeide komen. Op 1 september keerde Laundrie alleen terug naar het huis van zijn ouders. Op de vraag waar zijn verloofde was, bleef hij het antwoord schuldig.

De ouders van Laundrie, Chris en Roberta Laundrie, informeerden de FBI en de lokale politie dinsdagavond dat ze woensdagochtend naar het Myakkatchee Creek Environmentel Park, niet ver van het huis van de familie in North Port, zouden gaan om hun zoon te zoeken. “De politie voegde zich woensdagochtend bij hen,” zei de advocaat van de familie Steven Berolino tegen nieuwszender CNN.

Na een korte zoektocht bij een wandelpad waar Laundrie geregeld kwam, vonden de familie en de politie ‘enkele spullen van hem’, aldus Bertolino. Een team van de Sarasota County Medical Examiner met onder meer een lijkhond ging vervolgens naar de vindplaats.

Niet veel later bevestigde een woordvoerder van de FBI dat er ‘wat menselijke resten lijken te zijn’. volgens de FBI stond de plaats waar alles aangetroffen werd tot voor kort onder water.