BINNENKIJKEN – Reinout Oerlemans verkoopt zijn riante villa in Bel Air voor 60 miljoen aan The Weeknd

0
Reinout Oerlemans en zijn vrouw Daniëlle hebben hun stulpje in Los Angeles verkocht aan R&B-ster Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd. Hij telde liefst 70 miljoen dollar (bijna 60 miljoen euro) neer voor de chique villa.

The Wall Street Journal spreekt over een van de grootste huizendeals van 2021 in Los Angeles zijn gesloten. Oerlemans kocht het pand in 2014 voor bijna 22 miljoen dollar. Daniëlle Oerlemans, voorheen presentator en wielrenner, vertelde vorig jaar nog vier jaar lang bezig te zijn geweest met de verbouwing. “Van het aansturen van de aannemers tot alles rondom het interieur en de tuin. Daar was ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat mee in de weer”, vertelde ze in een vraaggesprek met Het Parool.


De riante villa in Bel Air, een van de rijkste wijken van Los Angeles, kijkt uit over de plaatselijke countryclub met golfbaan. Aa geld geen gebrek en de kinderen gaan naar een privéschool. Tijdens de lockdown moest de familie het wel even doen zonder de huishoudelijke staf (“en die was wel zo groot dat het pijn deed”).

Danielle Oerlemans was opvallend openhartig in het interview dat zij aan Het Parool gaf. “Californië is een bijzondere staat, omdat iedereen hier sport en gezond leeft. Er zijn wel dikke mensen, maar niet in mijn omgeving. Ik drink graag een glas wijn, maar moet ook op mijn gewicht te letten.”


Haar ‘er zijn wel dikke mensen, maar niet in mijn omgeving’ wordt niet door iedereen geapprecieerd. Op twitter reageerde ene Kitty cynisch met ‘Ik beveel dit onbeschaamde rijkeluisinterview met mevrouw Oerlemans van harte aan’. Een andere reagerder, Jeremy, zegt: ‘Zo lekker gewoon gebleven’ met daarachter een grijnzend gezicht. Schrijfster Tatjana Almuli schrijft bij de dikke mensen quote: “Hier werd ik dan weer moedeloos van. Interview met Daniëlle Oerlemans een paar dagen geleden. Snap niet dat er in een dergelijk interview 0 vraagtekens worden gezet of kritische vragen worden gesteld naar aanleiding van dit soort uitspraken.”

“Weer lekker stereotype-bevestigend”, vervolgt Tatjana. “Dikke mensen sporten nooit, eten immer ongezond. En niemand wil eigenlijk iets met ze te maken hebben (vandaar haar ‘dikke mensen zijn er wel, maar niet in mijn omgeving uitspraak).”

Het huis dat Reinout en Daniëlle Oerlemans in 2016 kochten voor $21.440.000 staat in de chique wijk Bel Air en is gebouwd in 2002. Leefruimte is er genoeg met ruim 1700 vierkante meter. Het bevat 8 slaapkamers en 11 badkamers. De kinderen hadden ook een leuk tuintje om buiten te spelen, want het landhuis staat op een grond van 6.000 vierkante meter grond en kijkt uit over de golf & countryclub.