BINNENKIJKEN bij beste vriendin van koningin Máxima, die ook Huis ten Bosch inrichtte, en nu eigen paleisje verkoopt voor 2.5 miljoen

0
Beeld: Funda/De Graaf en Groot Makelaars
De beste vriendin van onze koningin Máxima, Mariska Dietz de vrouw van Quote 500-lid Theo, vraagt 2,5 miljoen voor haar appartement aan de Amsterdamse Keizersgracht. Mariska,  als interieurdesigner ook verantwoordelijk voor de inrichting van paleis Huis ten Bosch richtte ook haar eigen paleisje met zorg heeft in zoals uit de foto’s blijkt.

Koningin Máxima en Mariska gaan als beste vriendinnen door het leven. Dat Mariska van beroep interieurdesigner is kwam handig uit bij de inrichting van het nieuwe interieur van het voor ruim 60 miljoen verbouwde Huis ten Bosch van ons koninklijk paar.


Dat Mariska Dietz de hartsvriendin van Máxima werd is niet verwonderlijk. Man Theo Dietz staat al jaren op zeer vriendschappelijke voet met de Koning en mag zich ook diens huisvriend noemen. Dietz verdiende zijn geschatte vermogen van €110 miljoen met de kledingmerken O’Neill, Brunotti en Vilebrequin.

Wat de stijl van interieurdesigner Mariska Dietz is af te leiden uit de foto’s van haar 208m2 grote pand aan de Keizersgracht dat nu in de verkoop staat voor 2.5 miljoen. Zo blijkt Mariska Dietz een voorliefde te hebben voor Afrikaanse maskers.  Dietz kocht het pand, het dubbele benedenhuis wordt door de makelaar aangeprezen als ‘het mooiste gebouw aan de grachten’, in 2014 voor €1,225 miljoen voor.


Het bouwjaar van het pand is 1672. In 1930 toen de “Hollandsche Koopmansbank” zich hier vestigde, is het hele gebouw en de fundering opnieuw opgebouwd, alleen de voorgevel is destijds blijven staan. De fraai aangelegde binnentuin draagt bij aan de luxe uitstraling van het ‘unieke dubbele benedenhuis’!

De riante living heeft grote hoge raampartijen. Opvallend zijn de hoge plafonds en de prachtige vide. Op hetzelfde niveau als de vide treft men een goed bemeten slaapkamer met ruime badkamer. Het souterrain heeft een royale goed geoutilleerde woonkeuken met deuren aan de grachtzijde. De hal verbindt de master bedroom met de luxe badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel, separaat toilet, wasruimte en sauna!