20-Jarige NENA zegt als 14-jarige misbuikt te zijn door THIJS ROMER (‘Ik was jong, dom en verliefd op jou. Misbruik heb je ervan gemaakt’)

0

De nu 20-jarige vrouw Groningse Nena Kruizenga zegt dat zij op 14-jarige leeftijd misbruikt is door Thijs Römer, de ex van Katja Schuurman die nu een relatie heeft met balletdanseres Igone de Jongh. Nena stuurde Thijs Römer maandagavond via Twitter een ultimatum. “Ik geef je een dag om zelf op te biechten”, schreef ze. “Ik was fucking 14, Thijs. Ik was jong, dom en verliefd op jou. Misbruik heb je ervan gemaakt.” op twitter publiceert ze een ook berichtje waarin Thuis zegt van haar te houden. Ook zegt ze maandagavond contact te hebben gehad met de politie over het misbruik. Thijs Römer overweegt aangifte te doen van smaad en laster nu de 20-jarige Nena uit Groningen hem beschuldigt van grensoverschrijdend gedrag. “Dit gaat echt een brug te ver.”


Thijs Römer deelt sinds zijn breuk met Katja Schuurman zijn leven met Igoné de Jongh. Maar volgens Juicechannel weerhoudt dat hem er niet van avontuurtjes aan te gaan met dames uit de fanclub van Moordvrouw, de politieserie waarin Wendy van Dijk de hoofdrol speelt.

Nena, die een webshop runt en zich online presenteert onder haar volledige naam, stelt op juicechannel dat ze zes jaar geleden – toen ze nog veertien was – contact kreeg met Thijs Römer, toen 35. Ze begint haar verhaal met: “14 was ik, toen ik als jong kwetsbaar meisje verliefd op jou werd. Ik had aandacht te kort thuis en jij gaf mij die aandacht 24/7. Toen was jij iets van 35 ofzo trouwens. Je reageerde op elke tweet van mij en op een gegeven moment kreeg ik je nummer. “ Naar niemand door sturen anders heb je een probleem”. Ik voelde me zo goed en zo speciaal dat ik jouw nummer mocht en appte jou meteen. “ Je krijgt niet zomaar mijn nummer” achteraf besef ik mij heel goed wat voor een adder onder het gras zat maar nogmaals ik was 14 en heel kwetsbaar,” schrijft Nena.


Ze vervolgt met: “Naaktfoto’s moest ik naar je sturen om je handtekening te verdienen. Ik moest geile berichtjes inspreken zodat jij klaar kon komen. 14 Thijs. 14. Was verdomme net ongesteld. Als ik foto’s stuurde, kreeg ik op mijn verjaardag 20 euro van jou. Precies een enkeltje naar Amsterdam. Je hebt mij niet alleen lichamelijk beschadigd maar ook mentaal. Je voelde als echt vaderfiguur ik voelde me veilig bij jou en je wist in wat voor thuissituatie ik zat. Je hebt dat zo enorm misbruikt Thijs.”

Volgens Nena beloofde Thijs haar ook een rolletje in Moordvrouw, de serie waarin hij destijds speelde. “Als ik een onvoldoende haalde op school? Mocht ik een avond geen contact met jou en blokkeerde je me tot de volgende dag. En als goedmaker moest ik foto’s sturen. Ik deed alles wat je wou. Alles. Je
beloofde mij dat als ik foto’s stuurde ik mocht figureren in moordvrouw.”

Nena beweert ook bij Thuis romer thuis te zijn geweest. “Ik heb je een paar keer ontmoet waarvan ook zelfs een keer bij jou thuis ( ik was niet alleen). Ik voel je handen nog wanneer ik een knuffel kreeg voor dat we weg gingen en die handen langzaam naar beneden gingen. Je appte me daarna “ waarom was je niet alleen” Thijs dit Staat op de dag van vandaag nog steeds op m’n netvlies. Ik kan het niet beseffen, ik was fucking 14 jaar oud.”

Nena besluit met: “Ik hoef geen sorry of wat dan ook. Ik wil dat jij je opbiecht hoe vieze vieze vent je bent. Doe je dat niet? Geloof me ik doe er alles aan om te zorgen dat je hier niet meer mee weg komt.”

Het verhaal van Nena zorgt op de Instagram-pagina van Thijs Römer tot veel, negatieve, reacties, aan het adres van de acteur. Columnist Jan Dijkgraaf vindt het terecht Thijs Romer publiekelijk aan de schandpaal genageld wordt. “Man van 37, meisje van 14. Twee jaar ouder dan je eigen dochter Sammie nu is. Erg, man! (…) Ik weet niet of het waar is, Thijs. Ik weet wel dat er mensen zijn van wie ik zoiets wel en mensen van wie ik zoiets niet zou verwachten”, schrijft hij.Dijkgraaf noemt Thijs een ‘kinderlokker’. “Jij hing met je neus in de coke. Jij dacht dat je Jezus was. En jij bent een ongelooflijke lul. Dat zijn vier kruisjes in het verkeerde vakje. Als het waar is, dat jij een groomer bent, een ordinaire kinderlokker dus, dan heb ik wel een oproep voor de minister van Justitie en Veiligheid.”

De acteur heeft inmiddels in drie tweets gereageerd op het verhaal van Nena en lijkt alles te ontkennen. Hij denkt er zelfs aan om aangifte te doen van smaad en laster. Thijs op Twitter: “In de afgelopen dagen zijn meerdere wilde verhalen over mij de rondte gegaan. Tot op heden voelde ik mij niet genoodzaakt hierop te reageren. Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver. Ik hoop niet dat het nodig zal zijn, maar als dit niet stopt zal ik aangifte moeten doen wegens smaad en laster.”