Door Staat verkochte villa van geliquideerde John Mieremet wordt afgebroken

0
De villa van John Mieremet, de crimineel die in opdracht van zijn collega Willem Holleeder in 2005 geliquideerd zou zijn, is door de Nederlandse Staat begin deze maandje verkocht en wordt afgebroken


Het landhuis uit de erfenis van Johnny Mieremet in het Belgische Neerpelt is verkocht. Vroegen eerst de erfgenamen van de in november 2005 in Thailand geliquideerde crimineel 2.7 miljoen, de Staat, die het huis na een invorderingsactie in haar bezit kreeg, gooide het huis vorig jaar in de uitverkoop en vroeg maar €815.000. Nog te veel blijkbaar, want het huis zou nu slechts € 700.000 opgebracht hebben.

Eind 2004 vertrok Mieremet naar Thailand, om in de buurt van badplaats Pattaya een grondontwikkelingsproject te starten. Na de liquidatie van zijn voormalige advocaat Hingst op 31 oktober 2005 gaf hij een telefonisch interview aan misdaadjournalist John van den Heuvel. “Ze ruimen elkaar lekker op, geweldig!”, meldde Mieremet vanuit Thailand. Daags daarna was hij zelf aan de beurt.


Een, nog altijd niet gevonden, gehelmde man schoot hem in zijn kantoortje twee keer in het hoofd en één keer in de buik. Dezelfde dag kwam in Amsterdam Osdorp ook een einde aan het leven van vastgoedhandelaar Cees Houtman, een oude bekende van Mieremet. Een week later werd bij een jachthaven in Amsterdam-Zuid George van Kleef doodgeschoten. Volgens het Openbaar Ministerie zou Willem Holleeder de opdracht voor de drie moorden hebben gegeven.

Twee jaar na zijn dood, in 2007, zette Mieremets weduwe hun woning in de verkoop. De plaatselijke makelaar Cuyvers sprak van ‘het duurste stuk vastgoed in onze portefeuille’. Maar de makelaar wist het huis al die jaren niet te verkopen. Vervolgens was het de beurt aan het gerenommeerde makelaarskantoor Engel & Völkers om het huis aan de Wildlaan 3 te verkopen. Die zette, qua prijs, aanzienlijk minder hoog in.


Het huis is overigens niet verkocht door de weduwe van Mieremet. Zij deed afstand van het vermogen van haar overleden partner waarop de Nederlandse justitie in 2007 beslag legde. Dat vermogen bedroeg 6,5 miljoen euro en bestond onder andere uit de villa aan de Wildlaan in Neerpelt.

De villa, gelegen in een residentiële villawijk op de Grote Heide te Neerpelt, was een goede uitvalsbasis voor de crimineel met een snelle verbinding naar Nederland en Duitsland.

De woning zelf dateert uit 1995 en diende volledig opgefrist te worden, maar de nieuwe eigenaar heeft inmiddels besloten dat de villa, met eigen zwembad, tegen de vlakte gaat.