19-Jarige kleinzoon LENNY KUHR in buik geschoten, zangeres naar Israël

0

(Beeld: CP)

Lenny Kuhr is hals over kop afgereisd naar Israël. Ozz, de 19-jarige kleinzoon van zangeres Lenny Kuhr,is zwaargewond geraakt in de oorlog tussen Israël en Hamas en met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Tel Aviv gebracht, waar hij inmiddels is geopereerd. De tiener vecht als soldaat in het Israëlische leger en is in zijn buik geschoten.


De schietpartij vond plaats in een kibboets in het zuiden van het land, waar Ozz met zijn unit onder vuur genomen werd door strijders van Hamas. Een aantal unitgenoten van Ozz heeft het niet overleefd.

De situatie met Ozz is nu stabiel. Maar de zangeres reist zaterdag naar Israël om haar twee dochters en haar vier kleinkinderen bij te staan. “Lenny weet wat de risico’s zijn, maar haar moederlijke en grootmoederlijke gevoelens zijn te sterk”, aldus Rob Frank, haar echtgenoot en manager tegen De Telegraaf.


De zangeres is van plan om twee weken in Israël te blijven. De kleinkinderen van Kuhr zijn 4, 7, 17 en 19. Ozz is de oudste. Haar kleindochter van 17 wordt binnenkort 18 jaar en moet dan ook het leger in.

De zangeres, bekend van hits als De Troubadour en Visite, meldt in een kort bericht op Instagram met klem “geen discussie over politiek te willen. Ik bid voor licht. Het licht dat wij allemaal zijn en dat licht dat moge zegevieren in deze duisternis. Geen woorden alsjeblieft. Alleen een kaars als symbool van liefde, deernis en hoop.”