BINNENKIJKEN -‘Portiekflat’ PETER R. DE VRIES is verkocht voor €795.000

0

(Beeld: Voorma Walch Makelaars)

Goois sterrenmakelaar Voorma Walch verkoopt doorgaans de miljoenenpanden van bekende Nederlanders. Dat de makelaar ook het pand van Peter R. de Vries in Naarden, dat maar €795.000 kost, aan de man probeert te brengen lijkt een vriendendienst naar de familie van de na een aanslag overleden misdaadjournalist. Maar om huis van De Vries dan een ‘portiekflat’ te noemen…. Desondnaks is het optrekjevan de misdaadverslaggever inmiddels verkocht voor de gevraagde prijs van €795.000.


Op de avond dat De Vries neer werd geschoten, zou hij met zijn vriendin Tahmina een huis gaan bezichtigen. Ergens in Utrecht zouden ze gaan samenwonen. Dat hij zijn ‘portiekflat’ in Naarden te koop zou zetten had de Vries dus al besloten. Maar na zijn liquidatie zijn het nu zijn kinderen die het te koop hebben moeten zetten. Het is een appartement waarvan alleen al de inrichting verraadt dat het van Peter R. de Vries is. Zo zijn de muren behangen met giga schilderijen van De Vries ex Jacqueline.

BINNENKIJKEN? 


Na zijn breuk met met zijn Jacqueline, de moeder van zijn twee volwassen kinderen, verkocht Peter R. de Vries zijn huis in Hilversum voor net geen twee miljoen. Hij kocht in 2014 een appartement aan het Gooise Meer in Naarden waar hij dacht oud te worden. Maar toen kwam er eerst een nieuwe liefde in zijn leven waar hij in Utrecht mee wilde gaan samenwonen. Zover kwam het niet, want De vries werd op 6 juli 2021 op straat in Amsterdam neergeschoten, waarna hij zwaargewond naar een ziekenhuis werd overgebracht. Hij overleed negen dagen later aan zijn verwondingen.

Op de avond dat De Vries neer werd geschoten, zou hij met zijn vriendin samen een huis gaan bezichtigen. Ergens in Utrecht zouden ze gaan samenwonen. “Twaalf over zeven appte ik hem: ik ga nu vertrekken. Hij schreef terug: Ok!” Toen de partner van De Vries bijna bij hun nieuwe huis was, belde zijn zoon Royce. “Hij zei dat Peter was neergeschoten. Ik begon meteen te schreeuwen. Toen ik Peter belde en hij niet opnam, wist ik: foute boel. Hij nam altijd op als ik belde,” vertelde zijn vriendin die anoniem wilde blijven later in de Volkskrant.

Sterren makelaarskantoor Voorma-Walch is wel lyrisch over wat zij een ‘portiekflat’ noemt.  Het appartement is gelegen op de begane grond en meteen bij binnenkomst is het duidelijk, dit appartement is ‘one of a kind’. De ruime hal biedt toegang tot de living, slaapkamer en het separate water closet. Graag gaan wij u voor naar het hart van dit prachtige appartement, de royale living.

De living is ideaal gelegen direct grenzend aan het ruime zonneterras op het zuidwesten gelegen van 64 m2, een prachtige lichtinval is hier dus gegarandeerd. De living zelf heeft een sfeervol zitgedeelte, met daarachter gelegen het eetgedeelte en de open leefkeuken. De leefkeuken nodigt uit om precies dat te doen, koken, leven en genieten. Naast de keuken bevindt zich de stook- en wasruimte.

Het zonneterras is een heerlijke plek om te zitten tijdens de warmere dagen, u kijkt uit over de natuur van het Naarderbos. Dalen de temperaturen iets dan is het hier alsnog aangenaam vertoeven dankzij de ingebouwde heaters.Aan het einde van de dag kunt u zich heerlijk terugtrekken in de meer dan royale slaapkamer met aangrenzende badkamer. De badkamer is voorzien van een heerlijke inloopdouche, ligbad, wastafel en water closet. De slaapkamer beschikt tevens ook over een schuifpui welke toegang biedt tot het (gemeenschappelijke) terras aan de voorzijde van het complex.

De Vries zou het met deze tekst ongetwijfeld eens zijn geweest. Hij noemde het ‘portiekflat, maar zijn droomappartement. Hij kocht het in 2014 voor 510.000 euro. Het staat nu te koop voor 795.000 euro.

GEINTERESEERD EN EVEN BINNENKIJKEN? KLIK.