Dubbel pech: Koning weigert PETER GILLIS Baronstitel en dan haakt ook koper van zijn villa nog af.

0

LIEVER LUISTEREN DAN LEZEN? TEKSTVERSIE ONDER VIDEO


Dubbel pech voor Peter Gillis. De Massa is Kassa-ster kan fluiten naar de Baronstitel waarvan hij dacht dat die inbegrepen was in de 5.5 miljoen die hij betaalde voor heus kasteel bij onze zuiderburen. En dan is ook nog eens de koper van zijn villa in Neerpelt, vraagprijs bijna anderhalf miljoen, op het laatste moment afgehaakt. Je zou er foxwild van worden.


Weekblad Privé schrijft vandaag in het nieuwe nummer dat er ooit een baron Gilles met een e in het kasteel gewoond heeft dat Peter Gillis voor vijf-en-een half miljoen kocht in het Belgisch-Limburgs Hamont-Achel. Maar een baron Gillis met i zal er nooit wonen.

Het weekblad weet ook waarom Gillis de door hem zo gewenst Baronstitel nooit zal krijgen. “De Baronstitel uit het jaar 1231 die de vakantieparkenmiljonair claimt zal hij nooit krijgen van koning Filip van België. De titel van baron is namelijk voorbehouden aan Belgen met een vlekkeloze reputatie.

Belg kan Gillis misschien nog wel worden, maar een vlekkeloze reputatie heeft hij zeker niet blijkt uit zijn vorige week verschenen biografie waarin hij verhaalt over problemen met fiscus, vreemdgaan en het staan op een dodenlijst.” Koning Filip zal er van gruwen en die gaat nu eenmaal over het toekennen van een Baronstitel.

Het kasteel, waarvan Gillis dacht dat het inclusief Baronstitel kwam, ligt op een domein dat dateert uit 1885. Het naastliggende koetshuis werd later toegevoegd en werd jaren gebruikt als horecazaak. Bij die vijf-en een half  miljoen die Gillis voor zijn kasteel betaalde blijft het niet, want hij gaat de komende anderhalf jaar eerst restaureren en renoveren.

Gillis: “Ik vind het fijn als alles naar mijn wens is. Je kunt er wel gelijk intrekken, maar dan woon je al die tijd in een bouwput. Als het eenmaal af is, kan het weer vele jaren mee.”Naast het dus mislopen van zijn Baronstitel is er nog meer slecht nieuws voor Gillis. Afgelopen juli besloot hij voor net geen anderhalf miljoen zijn villa, net over de Belgische grens in Neerpelt, te koop te zetten. En dat allemaal inclusief het bordje met de woorden ‘Hatseflats Hut’ boven het bed Peter en zijn Nicol.

Gillis meldde al snel, begin september, dat er een koper was voor zijn paleisje die bereid was de vraagprijs neer te tellen, maar helaas die koper haakte toch af op het laatste moment. Dus zal Gillis op zoek moeten naar een nieuwe koper.

De villa die nu weer te koop staat