Studio Voetbal-presentator Sjoerd van Ramshort, ooit gedumpt door Dionne Stax, trouwt dit weekend met zijn Jasmijn

0

(Beeld: Instagram)

Alle bekende exen van Dionne Stax zijn weer onder de pannen. Humberto Tan, keerde uiteindelijk terug in de armen van zijn vrouw Ineke. Dionne’s andere ex, NOS-sportpresentator Sjoerd van Ramshorst, die zijn congé zou hebben gekregen toen Stax haar veelbesproken affaire met Tan begon, gaat dit weekend trouwen met vriendin Jasmijn Groen, die hij begin 2020 ten huwelijk vroeg tijdens hun vakantie in Vietnam. “En ze zei nog ja ook,” jubelde Sjoerd toen. maar door corona komt het nu pas tot een huwelijk. 


Sjoerd van Ramshort (35) is de komende weken even buiten beeld bij Studio Voetbal. Hij gaat namelijk komend weekend trouwen en dan op huwelijksreis. Sjoerd geeft zijn jawoord geven aan de Bussumse tandarts Jasmijn Groen. Het privéleven van de sportpresentator trok eerder de aandacht toen hij een relatie had met Dionne Stax. Die verbintenis werd door Dionne verbroken, wat nog voor ongemakkelijke situaties zorgde, toen zij, in haar Journaal-tijd, wel samen de studio deelden en de uitzending aan elkaar moesten ’overgeven’.  Maar begin 2018 leerde Sjoerd Jasmijn kennen. 

En 2020 kon niet beter beginnen voor NOS-sportpresentator Sjoerd van Ramshorst. Op vakantie in het betoverende Vietnam vroeg hij zijn vriendin Jasmijn Groen ten huwelijk. “En ze zei nog ja ook”, schreef een dolgelukkige Sjoerd van Ramshorst afgelopen zondag op zijn Instagram naast  een foto van hem en Jasmijn Groen waarop ook de verlovingsring prominent in beeld is. Dus luiden nu de huwelijksklokken voor Sjoerd, die de knappe brunette die in Breda werkt  als personeelsfunctionaris bij de Koninklijke Luchtmacht, begin 2018 leerde kennen.


De zon schijnt niet alleen op liefdesgebied voor Sjoerd van Ramshorst. Ook zijn carrière bij NOS Studio Voetbal is in een stroomversnelling geraakt sinds Tom Egbers (62) vorig jaar zomer tijdens zijn vakantie op een Grieks eiland werd getroffen door een hartinfarct. Nadat Egberts afgelopen oktober aangaf niet terug te willen keren als presentator van Studio Voetbal nam Sjoerd die begeerde plek over in het programma waar hij sinds 2015 al iedere week te zien was als de man die het voetbaloverzicht in de eredivisie presenteerde.

Het was ook in de tijd dat zijn relatie met Dionne Stax (34), toen een van de vaste gezichten van de ochtend- en daguitzendingen van het NOS Journaal, begon. Een relatie waar collega’s op de werkvloer niets van mochten weten, zo hadden de geliefden besloten. Dat leidde tot veel besmuikt gelach achter de ruggen van het liefdespaar, omdat de verliefdheid er van afdroop. Zelfs toen Dionne en Jeroen verschillende keren samen op vakantie gingen gebeurde dat -dachten ze- in het diepste geheim…

Dionne Stax en Sjoerd waren ooit lovers

Maar toen de relatie na een paar maanden voorbij was kon iedereen op de NOS-burelen daarvan meegenieten. Er woedde een ware liefdesoorlog op de vloer van het NOS journaal. De chemie tussen toen nog nieuwslezeres Dionne Stax en haar sport-collega Sjoerd van Ramshorst was ver te zoeken is, nadat hun eerst maandenlang geheim gehouden liefdesrelatie  op de klippen was gelopen.

Vreemd was dat niet, want Sjoerd belandde werd van de ene op de andere dag aan de kant gezet door zijn vriendin én NOS-collega Dionne Stax. Dat gebeurde nadat de twee maar weer eens samen op vakantie waren geweest en er geen vuiltje, zo dacht Sjoerd,  aan de lucht leek. Dat Dionne de vakantie anders had beleefd verbijsterde de sportman.Wat het destijds extra pijnlijk maakte was niet alleen dat oorzaak van de breuk, zo werd er gefluisterd, Dionne’s interesse in Humberto Tan (54) zou zijn geweest, maar ook dat hij Sjoerd zijn ex nog bijna dagelijks op de werkvloer zag en ze ook nog eens moesten samenwerken bij het presenteren van het sportnieuws. Dat deed hij met het gezicht van oorwurm, terwijl zij alle moeite deed hem niet aan te kijken.

Voor Sjoerd brak er een tijd vol liefdesleed aan. Pas in begin 2018 was dat leed voorbij toen hij Jasmijn Groen ontmoette, de vrouw met wie hij al samenwoont in Amsterdam en de vrouw die hij op nieuwjaarsdag op vakantie in Vietnam ten huwelijk vroeg en die ook nog eens JA zei. En nu wordt er dus ook daadwerkelijk getrouwd.

Na haar veelbesproken affaire met de getrouwde Humberto Tan werd Stax verliefd op radioloog en medisch ondernemer Sytse Oudkerk. maar die liefde ging voorbij. Inmiddels is ze samen met Steven Jansen, de helft van het succesvolle, Maastrichtse dj-duo Lucas & Steve.