17-jarige zoon van Ierse zangeres Sinéad O’Connor stapt uit het leven (‘Moge hij rusten in vrede en laat niemand zijn voorbeeld volgen’)

0

(Beeld: MagdaDavitt77/Twitter)

Shane O’Connor, de 17-jarige zoon van Sinéad O’Connor, is uit het leven gestapt, zo meldt de Ierse zangeres op twitter twee dagen na zijn vermissing. De tiener was suïcidaal en werd daarvoor behandeld in een kliniek, maar wist te ontsnappen.


“Mijn mooie zoon, het licht van mijn leven, heeft besloten om zijn strijd op aarde te beëindigen en is nu bij God”, schrijft O’Connor. “Moge hij rusten in vrede en laat niemand zijn voorbeeld volgen. Mijn schat. Ik houd zo veel van je. Ik hoop dat je rust hebt gevonden.”

De tiener was suïcidaal en werd daarvoor behandeld in een kliniek, maar wist donderdag te ontsnappen. sindsdien was hij vermist. De politie deed een oproep om hem te helpen vinden. Ook Sinead smeekte haar zoon toen om contact met haar op te nemen. “Shane, je leven is kostbaar. God heeft niet voor niets die mooie glimlach op je mooie gezicht gebeiteld”, liet de zangeres weten via Twitter. “Mijn wereld zou instorten zonder jou. Jij bent mijn hart. Doe jezelf geen kwaad. Ga naar de Gardai (de politie, red.) en laat ze je naar het ziekenhuis brengen. Je jaagt me de stuipen op het lijf. Kun je alsjeblieft het juiste doen?”


Vandaag werd Shane levenloos teruggevonden. Een politiewoordvoerder het overlijden. “Na de berging van een lichaam in het Tallaght-gebied op vrijdag 7 januari 2022, is een opsporingsbericht met betrekking tot Shane O’Connor ingetrokken. De politie wil de media en het publiek bedanken voor hun hulp in deze zaak. Er is op dit moment geen verdere informatie beschikbaar.”

Het was niet de eerste keer dat Shane vermist was. In februari vorig jaar vroeg Sinead haar volgers om te bidden voor haar zoon na wat ze beschreef als een afschuwelijke dag uit de hel. In 2019 werd Shane ook al eens vermist. Toen was hij amper veertien jaar oud.

Denkt u aan zelfmoord of maakt u zich zorgen om ­iemand? ­Iedereen kan 24 uur per dag anoniem bellen met 0800-0113 of chatten via 113.nl.