17.830 euro per kwartaal! Belgische prins Gabriël (18) gaat studeren in Engeland

0

Gabriel met moeder Mathilde (Beeld: Koninklijk Huis België/Belga Handout)

Belgisch prins Gabriël viert vandaag, vrijdag, zijn 18e verjaardag. Volgende maand vertrekt hij naar Engeland om daar een jaar te gaan studeren aan het National Mathematics and Science College in Warwickshire. Een opleiding die maar liefst 17.830 euro per kwartaal kost!


Gabriël koos voor de studierichting wiskunde, hogere wiskunde en natuurkunde. Net als andere studenten deed de prins een toelatingsexamen wiskunde en Engels en had hij een kennismakingsgesprek met de directie v van de school. “Daarin gaf hij blijk van zijn passie en aanleg voor wetenschappen”, vertelt directeur Andy Kemp aan de Vlaamse krant het Nieuwsblad. “Hij komt terecht in een omgeving waar gepassioneerde en getalenteerde jonge wiskundigen en wetenschappers samenleven en -werken. We zijn een kleinschalig, gespecialiseerd college met 60 tot 70 studenten met 25 verschillende nationaliteiten.”

Volgens de website van het National Mathematics and Science College kost de opleiding 17.830 euro per kwartaal. Gabriël rondde afgelopen schooljaar een tweejarige Engelstalige opleiding aan de International School of Brussels af. Daarvoor volgde hij middelbaar onderwijs aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel.


Zijn oudere zus, prinses Elisabeth (19), vertrekt komend schooljaar mogelijk ook weer naar het buitenland. Vorig jaar rondde ze al een opleiding in Wales af.  De twee andere kinderen van Belgisch koning Filip en koningin Mathilde, prins Emmanuel (15) en prinses Eléonore (13), gaan naar school in Brussel.