AMALIA 18 JAAR! Een jong leven in beeld met 21 unieke foto’s uit het familiealbum

0
Beeld: © RVD
Feest op Huis ten Bosch vandaag. Kroonprinses Amalia viert haar 18de verjaardag. En dat viert Hollywood Huizen met 21 foto’s uit het Amalia-album van koning Willem-Alexander en koningin Maxima met ook de recentste foto waarop Amalia te zien is met hondje Mambo.

Mambo kwam dit jaar bij de koninklijke familie. Amalia laat in het boek ‘Amalia’, geschreven door Claudia de Breij, weten dat het om een empty nest-hondje gaat voor haar moeder. “Mambo is eigenlijk voor mama, omdat Alexia en ik het huis uit gaan”, zei ze daarover.


De documentaire Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon, maandagavond uitgezonden op vertelt shownieuwspresentator Bart Ettekoven over de basisschooltijd van Amalia op de Bloemcampschool in Wassenaar. Hij vertelt dat prins Willem-Alexander en koningin Máxima met de school afspraken haar geen voorkeursbehandeling te geven, maar dat de ouders hier anders mee omgingen. “De ouders waren er altijd mee bezig”, aldus Ettekoven.

“Kinderen werden gepusht om Amalia uit te nodigen op hun feestje, zodat de ouders weer even een contactmomentje hadden met haar ouders.” De documentaire verhaalt over een moeilijke periode toen Amalia werd ‘geclaimd’ door een van haar vriendinnetjes op de basisschool en zich net een vogel in een kooitje voelde. Amalia zocht toen hulp van een psycholoog.


Uit de documentaire blijkt ook dat afspreken met vrienden ver van normaal gaat. alleen al omdat er altijd bewaking aanwezig is. Ook op school is altijd bewaking aanwezig en hangen overal camera’s. Die veiligheidsmaatregelen hebben veel invloed op het privéleven van Amalia.