1,5 meter afstand houden? Daar hebben gravin Eloise en vriend Robbert Rodenburg nog nooit van gehoord

0

Beeld: Instagram

Gravin Eloise (18) ligt maar weer eens onder vuur. Werd zij vorige maand rokend op de foto gezet, wat veel commotie veroorzaakte, nu is er weer kritiek op het beeld dat zij en influencer Robbert Rodenburg (21) plaatste op Instagram van een samenzijn in Amsterdam waarbij ze duidelijk lak hebben aan de 1.5 meter afstand coronamaatregel. Niet voor de eerste keer overigens.


Het is de tweede keer in korte tijd dat de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien samen met Rodenbrug die coronaregel overtreedt. Toen zij zich eerder liet interviewen door robbert voor zijn YouTube-serie Open Kaart publiceerden ze na afloop ook al foto’s waarbij de afstand niet anderhalve meter was maar slechts luttele centometers. eerder 15 centimeter.

‘Waarom hoeven jullie geen afstand te houden?’, was één van de reacties op de nieuwe foto van afgelopen zaterdag, waarbij de twee en een vriend zich tijdens de ‘natte lunch’ inderdaad niet lijken te houden aan de geldende coronaregels.


Gravin Eloise, eind vorige maand begonnen aan de hotelopleiding, lijkt zich daarmee te scharen onder de studenten die de regel niet an wensen te leven. Het niet naleven van 1.5 meter onder o.a. studenten heeft de afgelopen weken tot een enorme stijging van het aantal coronabesmettingen geleid. Eloise’s vader maakte vorige week vrijdag bekend in zelfisolatie te gaan omdat hij in contact was geweest met een persoon die naderhand positief testte.

Eind augustus was er commotie rond gravin Eloise toen Weekend haar rokend fotografeerde. Eloise was niet bepaald amused over het kiekje. “Ik vind het raar om mee te maken, en het maakt me oncomfortabel om zomaar gefotografeerd te worden”, schreeft ze in haar stories. “Ik rook één sigaret en iemand maakt er meteen foto van… wat is daar nieuws aan?” Ze zei te willen genieten van haar studentenleven. “En hopelijk begrijpen jullie dit!”.

Veel van haar volgers begrepen dat. “Even een hart onder de riem. Trek je niks aan hoor van de roddelbladen. We zijn allemaal jong geweest. Geniet inderdaad maar lekker van je studentenleven”, schreef  iemand. Een ander: “Ik hoop oprecht dat jij je studententijd ongegeneerd dronken, verliefd, met katers, met liefdesverdriet, maar vooral jezelf door mag maken!”

Ook haar ouders gingen achter haar staan. “Eloise is in de eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden. De publicatie van deze foto’s doet daar afbreuk aan. Deze is overduidelijk genomen in de privésfeer, bevat ons inziens geen nieuwswaarde en draagt niet bij aan het publieke debat.”