Weinig koninklijk! Belgische prinses Delphine met Nederlandse danspartner in Dancing With the Stars

0

(Beeld: Play4)

 


De Belgische prinses Delphine (53) doet eind dit jaar mee aan de Vlaamse versie van Dancing With The Stars.d Samen met haar Nederlandse danspartner Sander Bos zal ze de strijd aangaan met andere Belgische sterren in de danswedstrijd. Of Koning Filip er blij mee zal zijn?  “Het is een beslissing van de prinses, een privé-initiatief waar wij verder niet officieel op reageren”, klinkt het. Bronnen aan het Belgische hof zeggen dat de vorst “not amused” is met de dansactiviteiten van zijn pas recent erkende zus, meldt royaltywatcher Wim Dehandschutter van de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Met dansen heeft de Belgische prinses nog maar weinig ervaring. Mijn kennis beperkt zich tot enkele, vaak ongemakkelijke, danspasjes op trouwfeesten en recepties. Ik heb geen idee hoe ik moet beginnen aan het instuderen van een échte dans, waar techniek de basis vormt van alles”.’’ vertelt ze aan de Belgische televisiezender Play4, waar Dancing with the Stars zal zijn te zien.


De prinses krijgt tijdens het programma hulp van Sander Bos die haar  vaste danspartner wordt. “Delphine en ik klikken ontzettend goed: het is gewoonweg erg fijn dit avontuur met haar aan te gaan”, zegt Bos. “Ze werkt heel hard op de dansvloer, en is bovendien nog eens heel erg leuk. Dankzij haar geweldige humor gaan we met een grote glimlach de wedstrijd in. Ze vormt zelfs de inspiratiebron voor de dansen die ik bedenk voor ons samen en dat is fantastisch voor me als choreograaf en danspartner.”

Door deel te nemen aan Dancing With The Stars wil Delphine van Saksen-Coburg aandacht vragen voor stichting Make-A-Wish, die zich inzet om dromen van zieke kinderen te verwezenlijken. ,,Ik ben mij ervan bewust dat dit avontuur een fysieke en mentale uitputtingsslag zal worden, maar dat is niets vergeleken met de uitdagingen waar zieke kinderen en hun families mee geconfronteerd worden’’, aldus de prinses.

De buitenechtelijke dochter van de vorige koning Albert II werd vorig jaar officieel erkend na een lange juridische strijd. Ze nam ze plaats naast haar familieleden tijdens de Belgische Nationale Feestdag in juli.

Het nieuwe seizoen is vanaf december te zien op de Belgische televisie.