BINNENKIJKEN in het huis dat PATRICIA PAAY wilde KOPEN, maar geen HYPOTHEEK voor krijgt

0
Het zit Patricia Paay niet echt mee. Haar huidige woning in Lijnden mag dan, weliswaar onder voorbehoud, verkocht zijn het zal nog een hele klus worden om een nieuw huis te kopen. Het pand waarop ze haar oog op had laten vallen en zelfs een optie op had genomen ging aan haar neus voorbij omdat ze geen hypotheek kreeg. En of Paay ooit nog een lening zal krijgen is inmiddels ook de vraag.

Weekblad Privé meldt in haar nieuwste editie dat Patricia Paay een optie had genomen op een villa in Hendrik Ido Ambacht, maar geen hypotheek kreeg van de bank… “De diva had een optie genomen op een fraaie villa in Hendrik-Ido-Ambacht, een echt ‘Paay huis’ met tal van ornamenten en een aangelegde buxustuin, die te koop staat voor 525.000 euro. De eigenaar had haar een week de tijd gegeven om het rond te maken, maar uiteindelijk bleek dat haar belastingschuld roet in het eten gooide. De fiscus wil nog 195.000 euro van de diva zien en maakte zichzelf daarom voor dat bedrag hypotheek- en pandrechthouder van haar huis in Lijnden. Dat is het zwaarste middel dat de fiscus kan inzetten om het geld te krijgen. ‘Paay wilde het huis in Hendrik-Ido-Ambacht graag kopen,’ vertelt een insider. ‘Ze vond de locatie leuk en is een paar keer met haar man Robbert Hinfelaar komen kijken. Het probleem was alleen dat de fiscus haar op de nek zat, daarom kreeg ze bij de bank geen groen licht,” zo schrijft het weekblad.


Volgens Patricia Paay is het echter klinkklare nonsens dat zij een optie zou hebben genomen op de villa van €525.000 in Hendrik Ido Ambacht. “En dan dat onzinverhaal over Hendrik Ido Ambacht. Robbert en ik zijn daar wel wezen kijken. Op zich een leuk huis, maar het zou teveel kosten met zich meebrengen. Recent is er een binnenbrand geweest en daardoor is er veel schade ontstaan. Zowat de hele achterkant is weggeblazen. Het zou veel te veel kosten met zich meebrengen om er iets van te maken.”

En dat is toch een klein leugentje…. De waarheid? Niet ‘zowat de hele achterkant is weggeblazen’, maar er is in mei een klein keukenbrandje geweest. Op 112inbeeld valt daarover te lezen: Bewoners ademen rook in bij keukenbrand in Hendrik-Ido-Ambacht. De oorzaak is een zogenaamde ‘airfrier’ in de keuken. De bewoners hadden daar iets in gedaan en zaten buiten te genieten van het heerlijke weer, ineens zagen ze rook uit de keuken komen. De bewoners zijn naar binnen gegaan en hebben daarbij veel rook ingeademd. Beide bewoners zijn ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer heeft de brand geblust en de woning geventileerd, Stichting Salvage is ingeschakeld namens de verzekeringen. De keuken en overige delen van de woning hebben flinke rook- en roetschade opgelopen.”


Dat ‘zowat de hele achterkant is weggeblazen’ wordt ook gelogenstraft door de beelden…

(Lees verder onder de video)

Nu speelt Paay wel vaker met de waarheid. Toen afgelopen februari verhalen opdoken dat er seksfilmpjes van haar in omloop zouden vertelde Patricia aan haar advocaat Langelaar dat ze zich nooit “dusdanig zou laten vastleggen”. Haar advocaat geloofde haar en zei in de media: “Het is wat ons betreft dus zeker dat de beelden gefotoshopt werden of op andere, technische wijze tot stand gekomen zijn.”

De waarheid bleek niet veel later iets anders te liggen… En in een interview, net na de scheiding, haalde Patricia flink uit naar ex Adam Curry. Dit deed ze onder meer door te ‘verklappen’ dat Adam op ‘chicks with dicks’ valt. Later bekende de blondine dodleuk dat er helemaal niets waar is van wat ze toen vertelde. “Toen ik de opmerking maakte over chicks with dicks wist ik heel goed wat ik zei. Waarom ik het deed? Omdat ik anderen daarmee entertain. Dat het daarna wordt opgepikt en volledig uit zijn verband wordt gerukt, vind ik alleen maar leuk.”

Dat Paay alleen al gezien haar leeftijd (68) de nodige moeite zal hebben een hypotheek, en zeker van €525.000, te krijgen lijkt ook duidelijk. Een echte inkomensstroom lijkt er in huize Paay niet te zijn. Maar misschien kan haar 35 jaar jongeren man Robbert Hinfelaar wel een lening krijgen. Of misschien krijgt Paay opnieuw financiële hulp van rijke vrienden, net als bij de aankoop van haar huis in Lijnden.

De woning in Hendrik Ido Ambacht is overigens een gunstig gelegen villa op een riant perceel van 1010m2 waarop een, in makelaarstermen, in 1980 gebouwde solide woning staat. Die woning heeft een royale living met aangebouwde eetkamer/serre en aangrenzende woonkeuken in landhuis style en openslaande deuren naar overdekt terras.

Altijd makkelijk als je wat ouder wordt: de woning beschikt over een hoofdslaapkamer op de begane grond met aangrenzende badkamer. Die badkamer is overigens wat minder uitbundig dan die in Lijnden (foto’s onder). Op de verdieping zijn nog 4 slaapkamers op de verdieping. Er is ook een tuin met volop privacy en ruimte.

De woning van Paay in Lijnden die nu onder voorbehoud verkocht is.

Share.