Het complex werd in vorige eeuw door een zakenman opgekocht, maar is na zijn dood in vergetelheid geraakt. “Het is een gebied zo groot als de Efteling. Ik wil er een soort Amerikaanse Efteling van maken. Alles is aanwezig: een postkantoor, een winkel, een kerk, een restaurant.” De Brabander zoekt nog mensen die met hem mee willen om het avontuur aan te gaan.
Het Victoriaanse dorpje werd in de jaren zestig gekocht door Raymond Schmitt, een rijke industrieel die groot werd met het verkopen van onderdelen voor de ruimtevaart. Na zijn dood in 1998 is er weinig meer met het gebied gedaan. Een beetje spookachtig is het ook, nu er al bijna twintig jaar niemand meer woont. De huizen, winkels, een kerk en een school en zijn allemaal goed onderhouden en voor 1.9 dollar euro.
Johnsonville ligt langs de Connecticutrivier. Ooit was een bloeiend stadje waar vooral touw gevlochten werd. Het dorp leefde in de negentiende eeuw van de handel en rond de watermolen kwamen huizen, een kerk, winkeltjes en een postkantoor.
De teloorgang van Johnsonville begon toen de watermolen afbrandde. De bewoners trokken weg. In de jaren ’60 kocht de rijke Raymond Schmitt het stadje op. Hij liet er winkels, een kerk en een school bouwen. Waarom weet niemand, want hij liet maar zelden bezoekers binnen. Soms verhuurde hij de Victoriaanse kerk voor een trouwplechtigheid.
In 1994 zette Schmitt Johnsonville te koop. De vraagprijs 3,5 miljoen dollar (3,1 miljoen euro), maar er daagde geen koper op. In 2001 kocht hotelgroep Meyer Jabara uiteindelijk om er bejaarden te huisvesten, maar het project mislukte.
Meyer Jabara zette Johnsonville opnieuw te koop, maar na 16 jaar heeft nog altijd niemand zich gemeld met zelfs maar een goed bod. In 2015 liet Meyer Jabara de vraagprijs zakken naar 1,9 miljoen dollar (1,7 miljoen euro). Volgens makelaar Sherri Milkie is het dorpje ideaal voor tal van projecten. “Als toeristische trekpleister, voor huwelijken of zelfs als zonne- of windpark. Maar vandaag woont er nog altijd niemand, behalve een conciërge en een bewaker die spokenjagers en ‘urban explorers’ op afstand moet houden.
(Lees verder onder de video)
Om de aankoop te financieren zet Vlemmix zijn villa in Eindhoven (foto’s onder) te koop. Een villa met 345m2 woonoppervlak die hij kocht voor een miljoen euro. In totaal zijn er 6 slaapkamers, waarvan een aantal met eigen badkamer. ‘Het Versailles van Eindhoven’ beschikt over een compleet wellnessgedeelte met o.a. een zwembad, maar ook over een thuisbioscoop, een eigen gym en heeft ook nog eens een inpandige kroeg compleet met biljart!
“Ik heb mijn green card al aangevraagd.” Een groot risico vindt Vlemmix het plan niet. “Mensen hebben mij al vaker voor gek verklaard; de meeste keren bleek ik toch het gelijk aan mijn kant te hebben,” vertelde hij aan BuzzE
De ondernemer filmt alle voorbereidingen om naar de VS te verhuizen voor een real life-soap over zijn eigen leven die hij aan het maken is. De soapserie is nog niet aan een omroep verkocht.