BINNENKIJKEN – Kassa voor Koeman met winst van half miljoen bij verkoop Naardense villa

0
Ronald Koeman heeft zijn schitterende villa in Naarden snel weten te verkopen. De villa, met verwarmd zwembad en jacuzzi in de tuin, stond te koop voor 2,65 miljoen euro en is verkocht voor een nog onbekend bedrag. Duidelijk is dat de verkoop gaat leiden tot een winst van ongeveer een half miljoen, want Koeman kocht de villa zes jaar geleden voor 2,15 miljoen euro.

Ze trouwden op 27 december 1985 en bijna 36 jaar later heeft de liefde tussen Ronald en Bartina Koeman nog aan niets ingeboet. Ze zijn in de stad van hun dromen, Barcelona, gearriveerd op het eindstation van hun leven.
Het is genieten voor Ronald en Bartina Koeman in Barcelona de stad waar hij in 1989 voor het eerst samen met Bartina ging wonen en hij van de ene op de andere dag een legende werd door op 20 mei 1992 in de 111ste minuut van de Europa Cup 1-finale tegen Sampdoria een vrije trap binnen te schieten en daarmee de Catalanen, met Johan Cruyff als coach, hun allereerste grote Europese prijs te bezorgen. Een schot waarmee Koeman zichzelf ook in de geschiedenisboeken van de club schoot.


Net geen twintig jaar later werd Koeman gevraagd om coach van Barcelona te worden. Voor hem de grote droom die uitkwam, maar ook voor Bartina. Samen besloten ze drie jaar geleden al dat de toekomst in Barcelona lag en daar had zijn eventueel trainerschap bij de plaatselijke FC weinig mee te maken. Hij wilde graag terug, maar zei ook. “Vergis je niet in haar verlangen om terug te keren naar Barcelona. Ze zat bij wijze van spreken eerder in de auto dan ik. Mede daarom besloten we ons huis in Portugal van de hand te doen en dit appartement hier te kopen. We willen hier ook blijven.”

De kans dat ze in de toekomst nog uit Barcelona vertrekken is dan ook minimaal. “Je weet niets zeker, maar ik zie me hierna niet verhuizen naar Italië of weer naar Engeland. Ik hoop hier drie à vier jaar te blijven en dan is het wel mooi geweest, dan ben ik zestig,” zei Koeman recent nog. Wat hij dan ging doen als hij gewen trainer meer zou zijn? “Ja, golfen. Op een gegeven moment moet je ook afstand nemen.”


Steeds vaker geven de Koemannetjes ook een kijkje in hun (privé)leven in Barcelona. In de Videoland docuserie ‘Força Koeman’ is te zien hoe Ronald en Bartina Koeman met de stress in Barcelona omgaan. Met haar man op de bank bij de Catalaanse topclub ziet Bartina geen wedstrijd. Ze vindt het gewoon te spannend. “Je wil zo graag dat het goed gaat. Het is een soort spanningsveld dat je wegloopt bij ons. Het doet pijn in je hart, ik ben een hele gevoelige vrouw, ik heb daar last van.”

Bartina is dan ook Ronalds steunpilaar. “Ik wacht hem thuis op met een rood wijntje en een lekker kaasje. Hij kijkt dan wat beelden terug en als hij vrij is, wat hij zelden is, gaat hij de dag erna golfen. Dan is hij het kwijt. Schelden en tieren doet hij nooit,” vertelt ze in ‘Força Koeman’.

In de docuserie ‘wordt duidelijk dat het gezin Koeman heel erg hecht is en dat ze elkaar onvoorwaardelijk steunen. Volgens Bartina is dat zo gegroeid en is ze gewoon het gelukkigst als ze haar kinderen en kleinkinderen om zich heen heeft. Zonen Tim en Ronald Jr. en dochter Debbie komen wanneer dat ook maar kan naar Barcelona om opa en oma te laten genieten van hun kroost.