BINNENKIJKEN – 1.5 Miljoen winst op verkoop huis: Derk Bold zwemt in het geld

0
Derk Bolt hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken om zijn bankrekening. De Spoorloos-presentator zwemt in het geld na de verkoop van zijn Amsterdamse huis dat hij in 1991 kocht voor omgerekend 170.000 euro en van de hand heeft gedaan voor het duizelingwekkend bedrag van 1,7 miljoen euro. Het is wel winst die hij moet delen met zijn ex Inge.

Derk Bolt (65) is al jaren gescheiden van Inge Schapendonk (61), de moeder van zijn kinderen David (25) en Isabelle (22). Maar de twee hebben nog altijd een meer dan goed contact en gaan zelfs regelmatig samen op vakantie. Ook kerst wordt vaak samen gevierd. ‘Ik heb een goede band met mijn ex,’ vertelde de Spoorloos-coryfee aan Story. ‘We zijn allebei erg aardig en flexibel. En we hebben twee leuke kinderen.’


In goed overleg verkochten ze ook hun in 1991 gekochte woning in Amsterdam-Zuid. Den dat legde de voormalige echtelieden geen windeieren. Betaalden ze in 1991 170.168 euro voor het huis het is nu voor 1.650.000 verkocht. Een e winst van bijna 1,5 miljoen euro! ‘Dit is mijn pensioen,’ vertelt Derk. ‘Maar ik ga niet schatrijk op een strand-bedje liggen, zeker niet.’

Het pand dat Derk Bolt verkocht heeft, verdeeld over vier woonlagen, een woonoppervlakte van 176 vierkante meter en telt in totaal zes kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. In het souterrain bevinden zich twee slaapkamers.


Op de begane grond de living met openslaande deuren naar de achtertuin die op het noordwesten is gelegen. Ook op de eerste verdieping bevindt zich een extra living. Door de grote ramen heeft deze verdieping veel lichtinval.

Het huis ligt ook gunstig, want op slechts vijf minuten lopen bevindt zich het Vondelpark. Maar ook de PC Hooftstraat is niet ver weg.