BINNENKIJKEN in de prachtig verbouwde IBIZA-villa van YOLANTHE waar ze met Xess Xava (6) haar ‘beste zachte leven’ leidt

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Yolanthe Cabau mag dan Los Angeles wonen, maar het liefst is ze met zoon Xess Xava in haar prachtig verbouwde villa Carla Tarida op Ibiza die zij erfde van haar vader Xavier. Een villa, die nu hij helemaal gerenoveerd is een prachtig zwembad heeft omringt met volwassen palmen. Een huis ook dat door Yo zelf werd ingericht. Volgens Yolanthe leeft ze hier haar ’beste zachte leven’.

Villa Cala Tarida doopte Yolanthe het huis dat zij kreeg uit de erfenis van haar in 2007 overleden vader. Een villa in de herkenbare ‘Ibiza stijl’. Een villa die nu na de grootscheepse verbouwing ook miljoenen waard moet zijn.


Na de grondige, peperdure, renovatie ontbreekt het binnen en buiten aan werkelijk niets. Er zijn 11 slaapkamers, waarbij 7 badkamers horen, 4 keukens, 3 salons, 2 bioscopen waarvan er een binnen te vinden is en de ander vind je buitenshuis. Ook vind je er een ‘privé-discotheek’, een gym en of het nog niet genoeg is, beschikt de immense villa ook nog over 2 bars, 3 verschillende jacuzzi’s en een heerlijk zwembad. De villa met al haar faciliteiten is geschikt voor maar liefst 22 gasten.

Door alle binnen-en buitenmuren zijn, omdat ex Wesley daar op stond, kabels getrokken voor een beveiligingsinstallatie die zijn gelijke niet kent. Infrarood-, ultrasoon-, radar-, trilling-, magnetische, glasbreukdetectors en videobewaking maken dat mogelijke indringers geen schijn van kans hebben.


Was Wesley verantwoordelijk voor de beveiliging van het stulpje, Yolanthe nam de inrichting voor haar rekening. En daarbij liet zij zich, net als bij de inrichting van hun appartement in Istanboel, bijstaan door Eric Kusters. Samen kozen zij voor een mix tussen het bekende Kuster stijltje – veel wit- en de hippe Ibiza-look.

Yolanthe zelf vulde dat aan met Indonesische en Marokkaanse details. Zo zijn er nu door het huis veel stoere houten deuren maar ook handbewerkte spiegels. Voor de inrichting werd er door Yolanthe geshopt in o.a Istanboel, Amsterdam en natuurlijk op Ibiza zelf.

De finca zorgde in het recente verleden voor heel wat problemen. Toen die in 2016 voor een vermogen verbouwd was meende Rebecca, de zus van Yolanthe’ dat het huis haar eigendom was. Volgens Rebecca Cabau van Kasbergen had Yolanthe zich het huis onrechtmatig toegeëigend. Vader Xavier, overleden in 2007, zou de villa aan Rebecca hebben nagelaten. Yolanthe was echter van mening dat zij in haar recht staat omdat zij kosten, zoals de erfpacht, voor haar rekening had genomen.

Het leidde tot een forse ruzie tussen de twee zussen. Yolanthe heeft zeven broers en zussen, en nog vijf halfbroers en -zussen uit het tweede huwelijk van haar vader, maar die mengden zich niet in de erfeniskwestie. Een jaar later was de kou weer uit de lucht toen Rebecca haar zus in Istanboel, waar zij toen met Wesley woonde,  opzocht om het geschil uit te praten. “Het is moedig dat Rebecca deze stap heeft gezet. Rebecca heeft uiteindelijk het initiatief genomen om naar Istanboel te komen. Daar heeft ze haar excuses gemaakt en laten weten dat dit nooit had mogen gebeuren. Ze heeft verteld dat ze de familie heel erg mist en dat ze hoop dat we haar kunnen vergeven.”

Ook Rebecca was opgelucht. “Het is de beste stap ooit geweest, dat ik de beslissing heb genomen om naar Turkije te vliegen. Het moment dat ik haar omhelsde, voelde gelijk weer goed. De zusterliefde is gebleven.”De ruzie tussen de zussen bleek niet de laatste keer dat het huis op Ibiza voor juridisch getouwtrek zorgde. In eerste instantie ging Yolanthe voor de grootscheepse renovatie in zee met het Nederlandse bouwbedrijf STB Exclusieve Projects, maar dat bedrijf werd april 2015 ingeruild voor een lokale aannemer. Dit zeer tegen de zin van STB Exclusive Projects, die meende een overeenkomst hebben met Yolanthe en Wesley voor de verbouwing.

De eigenaar van het bedrijf STB stapte naar de rechter om de volgens hem al gemaakte onkosten van 142.000 euro betaald te krijgen. Februari 2020 oordeelde de rechter echter dat de door de aannemer gemaakte kosten ver uitstijgen boven normale kosten voor acquisitie. Ook was er nooit een officiële overeenkomst gesloten tussen beide partijen. Yolanthe moest in eerste instantie ruim 21.000 euro betalen voor gemaakte kosten.

Vorig jaar verhoogde de rechter dat bedrag nog maar eens. Toen moest Yolanthe het bouwbedrijf uit het Brabantse Etten-Leur nog eens een extra schadevergoeding van 124.000 euro betalen.

 

credit: wannahaves/chonran pictures

Share.