Pagina titel ...

Oudste Gillis zoon Ruud wilde eind aan leven maken door stress op vakantieparken: ‘Ik had de boom al uitgezocht’

0


(Beeld: petergillis.nl)

De oudste zoon van Massa is Kassa-ster Peter Gillis, Ruud, heeft een einde aan zijn leven willen maken door de stress die hij ondervond bij het werken op de vakantieparken van zijn vader. Ruud, die af en toe ook in Massa is Kassa te zien is: “”Ik had geen denkcapaciteit meer. Ik dacht: trek bij mij de stekker er maar uit.”

In de biografie van zijn vader Massa is Kassa vertelt Ruud over zijn burn-out na stressvolle jaren op de diverse vakantieparken waar hij verantwoordelijk was voor de beveiliging. een taak die hij zo serieus neemt dat hij ook in zijn vrije tijd de bewakingscamera’s in de gaten houdt. “Mijn vader zei altijd: als je het niet leuk vindt, moet je stoppen. Maar ik kon niet stoppen. Ik werd zo maf als een tredmolen, zo gek als een kei.”

Hij slaapt weinig en drinkt en rookt veel. Als hij de codes van het kantoor niet meer kent zegt hij tegen zichzelf dat hij zich tegen een boom ‘kapot wil rijden’. Die boom is hij dan al aan het uitzoeken. “Ik had geen denkcapaciteit meer. Ik dacht: trek bij mij de stekker er maar uit.” Net op tijd besluit hij naar een hulpverlener te gaan.Nu hij is niet meer de baas van alles op sommige parken en alleen verantwoordelijk is voor de IT en een vriendin heeft en paarden houdt gaat het een stuk beter met Ruud, die af en toe ook in Massa is Kassa op tv te zien is “Ik ben een stuk relaxter voor de camera nu. Het is eigenlijk hartstikke leuk. Mensen spreken je erop aan en zijn eigenlijk best aardig.”

Ook volgens vader Gillis gaat het weer goed met zijn oudste zoon die nog wel onder behandeling is bij GGZ. ‘Ruud zoekt nu zijn heil in filmen, vindt hij mooi. En met fans op de foto gaan. Dat komt door de serie.”