Net gescheiden Matthijs van Nieuwkerk over nieuwe liefde Martha: ‘Ze stond ineens voor me’

0

(Beeld: Facebook Martha Riemsma)

Matthijs van Nieuwkerk scheidde is acht maanden geleden in het geheim officieel van zijn vrouw Karin. Maar al snel was er een nieuwe vrouw in zijn leven. Matthijs vertelt dat hij na de scheiding van zijn ex-vrouw niet had gerekend op een nieuwe liefde. “Tuurlijk niet. Zou een mooie boel worden.” Maar het liep anders. Hij ontmoette Martha in een cafe in Deventer toen hij op bezoek was bij zijn vriend Eus en viel als een blok voor haar.


Matthijs vertelt in VARAGIDS dat hij na de scheiding van zijn ex-vrouw Karin niet had gerekend op een nieuwe liefde. “Tuurlijk niet. Zou een mooie boel worden.” De presentator ontmoette Martha in een café in Deventer waar ze ‘ineens’ voor hem stond. “Ik werd aan haar voorgesteld door mijn vriend Eus (Özcan Akyol, red.). Zij is hoofdredacteur van Tubantia, één van de kranten waar Eus voor schrijft.”

Matthijs was toen nog niet zo lang gescheiden van Karin. “Wat moet ik er verder over zeggen? Ik zou met gemak kunnen verdedigen dat ik hier niet aan toe was en er al helemaal niet op uit was, maar wat heeft het voor zin: daar stonden we.”


Matthijs nieuwe liefde heef Martha Riemsma en is de gescheiden moeder van twee tienerzoons en werkt, net als Matthijs, in de mediawereld. Ze is de hoofdredactrice van de regionale krant Tubantia.

De nu gescheiden Karin en Matthijs hebben twee volwassen kinderen: zoon Kees en dochter Jet. Karin werkt als freelance journalist. In 2007 was het stel ok even kort uit elkaar. Er waren toen geruchten van overspel, Matthijs zou een womanizer zijn. Hoewel deze geruchten nooit door Matthijs zijn bevestigd, zei hij er destijds in het programma 5 jaar later dit over: “Ik heb mijn ouders, kinderen en vrouw veel verdriet gedaan. Ze spraken me aan op losbandig gedrag. Op drank, mijn grootste vriend en vijand. Dat heb ik moeten dresseren, uiteraard, anders kun je niet leven, anders kun je niet een liefdevol en sociaal leven hebben in het gezin waar ik deel vanuit maak, en dat wilde ik graag.”

Matthijs en zijn vrouw Karin woonden al geruime tijd gescheiden. Hij in hun boerderij in de Achterhoek, zij in hun grachtenpand in Amsterdam.