BINNENKIJKEN – Drama voor Henk Krol: hij kan huur niet meer betalen en sluit deuren bed and breakfastt

0
Drama voor oud-politicus Henk Kr en zijn man Aldo. Hij moet de deuren van zijn bed and breakfast in het Brabantse Best sluiten omdat hij de huur niet meer kan betalen. De oud-voorman van de politieke partij 50PLUS liet eerder weten dat zijn b&b continu was volgeboekt. Dat was net zo min de waarheid als toen hij bij het begin van zijn avontuur vertelde dat hij eigenaar was van het pand waar de b&b in gevestigd is.

De B&B van Krol werd op 1 mei geopend. Daar droomde hij al “vele jaren” van, zo schrijft de 71-jarige Krol op Twitter. “Al snel bleek dat de torenhoge huurprijs niet was op te brengen wanneer je daarnaast ook nog voldoende personeel moest aannemen om de kwaliteit te kunnen garanderen”, schrijft Krol. Daarom werd het verblijf per 1 september overgenomen door een bedrijf, maar toen ging de kwaliteit van B&B Henk Krol flink achteruit, zo zegt hij zelf. Hij vond het daarom niet meer “verantwoord” om zijn naam te verbinden aan de B&B.


Nog geen maand na zijn vertrek uit de Tweede Kamer vertelde Henk Krol dat hij voor net geen miljoen euro een bed en breakfast in Best, onder de rook van Eindhoven, had overgenomen. Dat bleek al snel niet waar. Henk Krol was niet de eigenaar van de b&b, maar slechts de uitbater.

De eigenaar bleek ondernemer Toon van Genugten die de b&b kocht voor 925.000 euro. Toen dat bekend werd erkende Henk Krol direct dat hij het pand niet had gekocht. “Zeker is meneer Van Genugten de eigenaar’, zegt hij. ‘Ik had het dolgraag zelf gekocht, maar het zat er niet in. (…) Hij wilde een goede manier hebben om dit te kunnen exploiteren, vandaar dat wij dit samen zo gedaan hebben. Ik ben de exploitant.” Nu blijkt dat de huur die zijn Genugten vroeg dus een beetje te hoog voor Krol.


Na zijn gedwongen vertrek uit de Tweede Kamer door te weinig kiezers was het plan van Henk Krol een bed en breakfast te openen in Zuid-Europa, maar het wordt Best onder de rook van Eindhoven waar hij samen met zijn man Aldo een B&B ging beginnen met maar liefst 15 kamers. In weekblad Privé vertelde Krol dat zijn B&B ook zou gaan fungeren als televisielocatie. “Nadat ik had bekendgemaakt dat ik een Bed & Breakfast wilde beginnen, stroomden vanuit heel Europa de aanbiedingen binnen. Portugal, Spanje en Duitsland… mogelijkheden zat. Maar het is nu dus inderdaad een soort hotel geworden in Nederland. Gelegen op nog geen kwartier van ons huis in Eindhoven. Geen heen en weer gevlieg naar verre oorden. Heerlijk. Want neem nou Spanje, daar willen de autoriteiten nogal weleens vervelend en traag werken, zo zien we immers in bijna alle afleveringen van Ik Vertrek. Die ellende wordt ons nu bespaard, want de gemeente Best werkt nu al fantastisch mee aan de totstandkoming van onze B&B.”

Krol had samen met zijn Aldo grootse plannen zo vertelt hij in het weekblad. “Wij zijn van plan om er een zogenoemd thema- of designhotel van te maken. Zo krijgt elke kamer een andere sfeer en naam. Bijvoorbeeld de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Maar, omdat ik ben benoemd tot ereburger van Taiwan, komt er ook een Taiwanese kamer. Uiteraard zal ook een Theaterkamer niet ontbreken, want ik heb immers lange tijd meegewerkt aan het TROS-radioprogramma Coulissen. Nou, zo kan ik nog wel even doorgaan. En nu we het toch over media hebben… ik ben benaderd door een televisieproductiemaatschappij die een reallifesoap wil opnemen in onze B&B. “Het is de bedoeling dat ik daar bekendheden ga ontvangen en interviewen. De opzet is een soort Villa Felderhof. Die plannen zijn we nu aan het uitwerken, daar gaan jullie later meer over horen.”

Die plannen leidden nu dus schipbreuk omdat Krol de huur niet meer kan opbrengen. Krol gaat op zoek naar een nieuwe locatie voor een bed and breakfast.