Pagina titel ...

Net als PATRICIA PAAY heeft WIBI SOERJADI zijn VERWAARLOOSDE KASTEEL verkocht, maar is geen nieuwe eigenaar….. (kunt u nog even binnenkijken!)

0

LIKE op Facebook en je kijkt binnen bij de mooiste celebrity huizen!

Wat hebben Wibi Soerjadi en Patricia Paay gemeen? Beiden hebben ze een huis te koop staan en beiden beweren, de een wat langer dan de ander, dat het stulpje verkocht is. Maar het huis van Paay in Lijnden staat nog altijd te koop en het landgoed van Soerjadi is inmiddels op de veiling geweest, maar heeft ook nog altijd geen nieuwe eigenaar. Misschien ook omdat Soerjadi het pand een ‘beetje’ heeft laten verwaarlozen sinds hij er in trok en wil hij alleen al zijn hypotheek kunnen aflossen 4 miljoen euro moet krijgen voor het pand met zeker €600.000 renovatiekosten.

Lees verder onder de advertentie


Wibi Soerjadi’s landgoed Wulpenhorst in Zeist mag dan afgelopen februari geveild zijn een nieuwe eigenaar lijkt er niet te zijn. Op de site van makelaar Biltstede staat al sinds 4 april te lezen De gunning van landgoed De Wulperhorst is in volle gang. Begin dit jaar vond de online inschrijving voor het landgoed plaats. Sinds het sluiten van de biedtermijn zijn de betrokken partijen met elkaar in gesprek over de verdere invulling. Bij deze zogeheten ‘hybride’ inschrijving wordt ook het gebruiksplan van iedere bieder betrokken in de gunning. Daarbij worden de natuurwaarden en de monumentwaarde van het landgoed optimaal geborgd. Biltstede hecht aan een zorgvuldige aanpak en goed overleg met alle betrokken partijen in dit complexe proces. De gunningsperiode duurt daardoor wat langer dan bij een normale inschrijving’.

Volgens de makelaar had het huis van Wibi al verkocht moeten zijn, maar maakt een tweede eis – de toekomstige bestemming – de verkoop ingewikkelder dan verwacht. Het Utrechts Landschap heeft als eigenaar van de grond namelijk ook een stem heeft in de toekomstige bestemming en feitelijk dus vetorecht bij de verkoop van Wibi’s optrekje.

Sinds april is er niets veranderd en komen alle kosten met betrekking tot het landgoed nog altijd voor rekening van Soerjadi. En die kosten zijn niet mals, want er rust een hypotheek van 4 miljoen euro op het pand waarover dus rente en aflossing betaald dient te worden. En dat is buiten de jaarlijkse rekening van 75.000 euro voor de erfpacht van de vijf hectare waarop het landgoed staat.

De verkoop van de Wulpenhorst zal de in al jaren in financiële nood verkerende pianovirtuoos waarschijnlijk dieper in het financiele moeras duwen, want de kans dat een koper er vier miljoen euro voor betaald lijkt minimaal. Er is minimaal €600.000 achterstallig onderhoud!

Het landgoed, dat staat op grond van het Utrechts Landschap, is al jaren een blok aan het been van Wibi (47). Hij zette het in 2013 al in de verkoop, maar geen koper bleek geïnteresseerd. Misschien ook niet omdat het verval toen al was ingetreden.

Uit documenten van een deurwaarderskantoor die weekblad Privé vorig jaar publiceerde bleek dat Wibi uiterlijk 1 augustus 2011 had moeten beginnen met onderhoudswerkzaamheden van onder andere zijn huis op Landgoed Wulperhorst. Dat deed of kon Soerjadi niet, waardoor hij sinds 1 augustus 2011 een dwangsom moest betalen van 1000 euro per dag, totdat hij een erkend onderhoudsbedrijf de opdracht kreeg om aan de slag te gaan. Volgens het weekblad zijn er vervolgens nog eens voor 1000 euro aan dwangsommen per dag bovenop gekomen. In de zomer van 2014 stond de teller voor Wibi al op een bedrag van 1.988.076 euro aan opeisbare dwangsommen…

En dat allemaal terwijl de pianovirtuoos en liefhebber van alles wat met Disney te maken heeft al jaren in financiële nood zat. Hij moest zelfs optredens afzeggen omdat hij geen piano meer had om op te spelen. Zijn pianohandelaar legde zelfs beslag op zijn inkomen omdat hij hem nog 175.000 euro verschuldigd zou zijn voor niet betaalde pianohuur.

Zijn advocaat Oscar Hammerstein bevestigde in augustus 2015 al dat Wibi te duur woonde. “Wibi heeft een veel te duur huis, dat op de grond van een ander staat. Dat betekent dat al zijn inkomsten op gaan aan het wonen in dat prachtige huis. In de tijd dat hij 100.000 cd’s verkocht was het geen enkel probleem, maar nu hij het moet hebben van concerten, van toegangskaartjes van het publiek, is het een stuk minder makkelijk,” zei Hammerstein die toen nog dacht dat de pianist wel uit zijn financiële problemen zou komen.

Het huis heeft een woonoppervlakte van maar liefst 2306 vierkante meter. Op de Wulpenhorst zijn veertig kamers, waarvan tien slaapkamers en twee badkamers. In het huis met vier woonlagen ook een ontvangstruimte, een fitnessruimte, een diner- en een zitkamer en een biljartkamer met bar. Bij het huis hoort ook nog een koetshuis met een woonoppervlakte van 523 vierkante meter.

Soerjadi zou overigens het liefste in Disneyland Parijs wonnen. Hij geldt dan ook als een van de grootste Disney-fans van Nederland en zijn hele huis in Zeist staat vol met parafernalia en memorabilia. Soerjadi recent in RTL boulevard: “Disney-films en -parken weten op een hele knappe manier een soort simpele oer-emotie in ieder mens aan te spreken”, omschrijft de pianist. “De klassieke muziek die ik doorgaans speel is zwaar en vertelt verhalen over gecompliceerde relaties en situaties.” Disney straalt altijd ongecompliceerde positiviteit uit, bepleit Soerjadi. “Je weet áltijd dat het goed komt en je wordt altijd een gelukkiger mens van een Disney-ervaring. Het is voor mij de ultieme vorm van ontspanning en het gaat letterlijk nooit vervelen; ik zou hier meteen gaan wonen als dat mogelijk was.”

ZIE OOK: Het huis van Paay in Lijnden staat nog altijd te koop


Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();