Pagina titel ...

BINNENKIJKEN in de BOERDERIJ MET ZWEMBAD die JOHAN DERKSEN kocht voor €450.000 om TWEE WEKEN LATER €45.000 te betalen om er vanaf te komen en zijn ECHTE DROOMHUIS in Grolloo TE KOPEN…

0
Geld heeft Johan Derksen sinds hij op tv is genoeg en hij laat het rollen ook! en wel op een heel bijzondere manier… Een paar maanden geleden kocht Johan Derksen een grote boerderij met binnenzwembad in zijn blueshoofdstad Grolloo, maar inmiddels heeft hij alweer een andere woning gekocht in het dorp en betaalde hij de eigenaar van de boerderij €45.000 om de koop ongedaan te maken….

“Mijn vrouw en ik waren eigenlijk verliefd op één specifiek huisje in Grolloo, die tegenover het kerkje”, vertelt Derksen aan het Dagblad van het Noorden. “Dat huis stond nooit te koop, totdat mijn vrouw zag dat er een open dag was.” Op dat moment waren Derksen en zijn vrouw net veertien dagen eigenaar van die eerste woning die zij hadden gekocht voor €450.000.

De woning, foto’s boven, beschikt over een mooie lichte woonkamer en ruime woonkeuken, een slaapkamer en een zeer complete moderne badkamer met sauna op de begane grond, 3 slaapkamers, badkamer en fitness ruimte op de 1e verdieping en een binnenzwembad in aanbouw. Beroepsmopperaar Derksen had al laten weten het binnenzwembad te willen dichtgooien met beton. “Dat vind ik nou zo’n luxe, ik ben helemaal niet zo chic. En ik ben ook helemaal niet zo’n enthousiaste zwemmer trouwens. Ik gebruik die ruimte liever voor andere dingen. Mijn cd-verzameling bijvoorbeeld. Ik moet er zo’n 30.000 kwijt.”

Maar het probleem van het binnenzwembad loste zichzelf op toen Derksen helemaal van de woning afzag. Dat was overigens een duur grapje. Om precies te zijn kostte het hem €45.000, omdat Johan besloot de afkoopsom van 10 procent van de vraagprijs aan de eigenaar te betalen om het huis niet te hoeven afnemen.  “Tja, ik gooi ook niet graag geld weg hoor. Maar dat andere huis vinden we gewoon nog leuker.” Waarom? “Sfeer. We hebben sfeer gekocht. Ik kan het niet echt beschrijven. Maar we voelen ons daar meteen thuis. Het huis was van een kunstenares,” zegt hij tegen de regionale krant.

Per 1 juni krijgen Derksen en zijn vrouw de sleutel van hun droomhuis dat overigens nog wel fors verbouw gaat worden. Derksen schat dat die ingrijpende verbouwing driekwart jaar in beslag zal nemen.

Derksens weekendhuisje in Grolloo

Derksen kan voorlopig nog in zijn dubbele woning in Oudewater blijven wonen. De dubbele monumentale stadswoning (foto’s onder) stond te koop voor 595.000 euro en is inmiddels verkocht, maar de overdracht staat pas voor 1 oktober gepland.

En ook dan is er nog geen woonprobleem voor het echtpaar Derksen, want het heeft ook nog in Grolloo een weekendhuisje tegenover de oude stamkroeg van Cuby and the Blizzards, de band waar Derksen hij ooit manager van was. Als zijn nieuw woning over een klein jaar verbouwd is gaan het weekendhuisje in de verkoop. .

Comments are closed.